ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γονείς Μέσης: Κρούουν τον κώδωνα στους μαθητές για τα αυξημένα κρούσματα

Ανησυχεί η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης για τα αυξημένα κρούσματα σε μαθητές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί εκ νέου όλους τους μαθητές όπως επιδείξουν την ίδια υπευθυνότητα που έδειξαν κατά την προηγούμενη περίοδο έξαρσης του ιού και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας. Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και καλεί τους μαθητές όπως αποφεύγουν επισκέψεις σε χώρους, όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς.

«Πρωταρχικός στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της υγείας σας και της υγείας των αγαπημένων σας προσώπων»

Επίσης, συστήνει στους μαθητές οι έξοδοι για διασκέδαση να γίνονται με κάθε προφύλαξη και ατομική προστασία, ενώ σημειώνει πως ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις απογευματινές δραστηριότητες και αν αυτές μπορούν να αποφευχθούν για 1-2 εβδομάδες θα ήταν ακόμα καλύτερο. Σε σχέση με τα σχολικά λεωφορεία υπογραμμίζει πως πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται χρήση της μάσκας.

«Πρωταρχικός στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της υγείας σας και της υγείας των αγαπημένων σας προσώπων. Σημαντικότατος στόχος, όμως, είναι και η συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας με τη φυσική σας παρουσία στα σχολεία», αναφέρει.

Τονίζει ότι «η καταστροφή της σχολικής χρονιάς με το κλείσιμο των σχολείων πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευσή» και προσθέτει ότι η εξ αποστάσεως και η εκ περιτροπής διδασκαλία έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία όλων των παιδιών στα σχολεία και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, ίσως και να μην μπορούν να λυθούν.

Τέλος, αναφέρει ότι «τυχόν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, πιθανόν να οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα με τρομερές συνέπειες τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στις οικογένειες , οικονομικά και κοινωνικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση