ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η επιμόρφωση καθηγητών για διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας

Το πρόγραμμα επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΙΔΕΠ Κύπρου μέσω του προγράμματος Erasmus plus.

Δελτίο Τύπου

Ο οργανισμός C.F. Elite Tutors Ltd, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2020 στην Λάρνακα www.theonlinegreektutor.com και δραστηριοποιείται στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης και ως ξένης γλώσσας online έλαβε επιχορήγηση για την κάλυψη των εξόδων των διδασκόντων του, ώστε να φροντίσουν για την επιμόρφωσή τους στην Ελλάδα. Πέντε καθηγητές θα επιμορφωθούν περαιτέρω το 2022 στις τεχνικές διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας στον ελληνικό οργανισμό εκπαίδευσης καθηγητών ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ www.hcc.edu.gr και αναμένεται να ολοκληρώσουν έως το τέλος του 2022 τις διαδικασίες για τη διεθνή Πιστοποίησή τους EUROLTA (Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό για Διδασκαλία Γλωσσών σε Ενηλίκους - και για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας) από τον διεθνή οργανισμό International Language Association -ICC, ο οποίος εδρεύει στη Φρανκφούρτη.

Η μελέτη των χαρακτηριστικών των περίπου 25 κατηγοριών εκπαιδευομένων οι οποίοι μαθαίνουν σήμερα την ελληνική ως ξένη ή ως δεύτερη γλώσσα θα αποτελέσει τη βάση ενός εκτεταμένου σεμιναρίου κατάρτισης, που θα οδηγήσει στη διαδικασία πιστοποίησης.

Στόχος του οργανισμού είναι το χτίσιμο των δεσμών του με τον αντίστοιχο ελληνικό οργανισμό υποδοχής αλλά και η δημιουργία διεθνούς δικτύου συνεργαζόμενων οργανισμών. Έτσι η ελληνική γλώσσα να ταξιδέψει διαδικτυακά σε όλον τον πλανήτη.

Το εγχείρημα δεν θα είχε γίνει εφικτό χωρίς την γενναιόδωρη επιδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΔΕΠ Κύπρου μέσω του προγράμματος Erasmus plus.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση