ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Μυρτάνη Πιερή νέο μέλος της Global Young Academy

Η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας προσθέτει τη φωνή της σε μία αναδυόμενη διεθνή ομάδα επιστημονικής ηγεσίας

Δελτίο Τύπου

Η Δρ. Μυρτάνη Πιερή, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επιλέγηκε ως μέλος της σημαντικότατης Global Young Academy (GYA). Η επιλογή αυτή της επιτρέπει να συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο νέων επιστημόνων υψηλής κατάρτισης, οι οποίοι επιδίδονται σε καινοτόμα διεπιστημονική έρευνα επηρεάζοντας τις επιστημονικές κατευθύνσεις και προσφέροντας επιστημονικές συμβουλές υψηλού επιπέδου.

Τα νέα μέλη της Ακαδημίας προέρχονται από 30 διαφορετικές χώρες, από όλους τους γενικούς κλάδους, και η Μυρτάνη Πιερή επιλέγηκε ανάμεσα σε 400 άλλους υποψηφίους μέσω μίας πολύ ανταγωνιστικής διαδικασίας, καθώς λιγότερο από το 10% των υποψηφίων επιλέγηκαν.

Η Δρ. Πιερή θα έχει την ευκαιρία, μέσω της συμμετοχής της στην Ακαδημία, να συμμετάσχει και να συμβάλει σε ομάδες της GYA που επιτελούν παγκόσμιες διεπιστημονικές μελέτες βασικής έρευνας, όπως και επικοινωνίας και διάχυσης της επιστήμης. Κατ' αυτό τον τρόπο η Μυρτάνη Πιερή θα προσθέσει τη φωνή της στην αναδυόμενη ομάδα της παγκόσμιας επιστημονικής ηγεσίας, που χαρακτηρίζεται από την ερευνητική αριστεία και το πάθος για τον ρόλο της επιστήμης στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

«Ο διορισμός της συναδέλφου στην GYA είναι ενδεικτικός της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στο Τμήμα τα τελευταία χρόνια με στόχο την επιστημονική και εκπαιδευτική αριστεία στον τομέα της υγείας. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για την Μυρτάνη», επεσήμανε ο Δρ. Κυριακός Φελέκκης, Πρόεδρος Τμήματος.

Ο διορισμός είναι για πέντε χρόνια και ξεκινά άμεσα. Το όριο συμμετοχής μελών ορίζεται στα 200, με συμμετέχοντες αυτή τη στιγμή από 60 περίπου χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Global Young Academy, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους ή διαβάστε ένα φυλλάδιο τους για μια σύντομη εισαγωγή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση