ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τοποθετείται η ΠΟΦΕΝ για τις θέσεις σε Τμήματα Μουσικής ελληνικών Πανεπιστημίων

Επιρρίπτει ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας ότι γνώριζε έγκαιρα για τις αλλαγές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΠΟΦΕΝ ζητά όπως δοθούν κανονικά για φέτος όλες οι θέσεις που δικαιούνται οι Κύπριοι φοιτητές, σε ελληνικά Πανεπιστήμια, με τη διαδικασία που ίσχυε μέχρι πέρσι, δηλαδή αυτή των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΟΦΕΝ αναφέρει ότι μετά από παράπονα που έφθασαν κοντά της από υποψηφίους φοιτητές που διεκδικούν θέσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας αλλά και μετά τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, πληροφορήθηκε πως δεν θα είναι δυνατή η φετινή διεκδίκηση των θέσεων για το τμήμα Μουσικής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, Ιωαννίνων και Ιονίου, από Κύπριους υποψήφιους φοιτητές.

«Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε όταν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας με απόφασή του, που ανακοινώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2019, ανακοίνωσε πως η εισδοχή θα γίνει με τη διαδικασία της ακρόασης των υποψηφίων, γεγονός που οδήγησε στο να μην είναι δυνατή η συμμετοχή Κυπρίων υποψηφίων ώστε να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις που παραχωρήθηκαν. Δυστυχώς, φαίνεται ότι είχε ενημέρωση το δικό μας Υπουργείο Παιδείας από τότε, αλλά δεν υπήρξε η όποια διευθέτηση στο ζήτημα», προσθέτει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι «απαράδεκτο γεγονός αποτελεί και το ότι το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε τους υποψήφιους φοιτητές μόλις δύο μέρες πριν από τις αιτήσεις για τα μηχανογραφικά των υποψήφιων για την διεκδίκηση θέσης στα ελληνικά ΑΕΙ και μετά την κράτηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, παρόλο που φαίνεται να δόθηκαν υποσχέσεις εδώ και μήνες ότι θα γίνει συνεννόηση για διευθέτηση του ζητήματος».

Η ΠΟΦΕΝ ζητά όπως δοθούν κανονικά για φέτος όλες οι θέσεις που δικαιούνται οι Κύπριοι φοιτητές με τη διαδικασία που ίσχυε μέχρι πέρσι, δηλαδή αυτή των παγκύπριων εξετάσεων.

Ζητεί, τέλος, να διασφαλιστεί πως την επόμενη χρονιά θα είναι ξεκάθαρο ποια διαδικασία θα ισχύσει για την εισδοχή των Κύπριων φοιτητών στα συγκεκριμένα τμήματα και έγκαιρα, να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Παιδείας γιατί παρά την ενημέρωση που είχε δεν είχε προβεί στην έγκαιρη επίλυση του προβλήματος και στην έγκαιρη ενημέρωση των υποψήφιων φοιτητών, και εάν χρειαστεί, να γίνουν τα κατάλληλα διαβήματα ούτως ώστε να υπάρξει παράταση χρόνου στις αιτήσεις για τα συγκεκριμένα τμήματα, εφόσον ξεκαθαριστεί και ο τρόπος επίλυσης του ζητήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X