ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τοποθετείται η ΠΟΦΕΝ για τις θέσεις σε Τμήματα Μουσικής ελληνικών Πανεπιστημίων

Επιρρίπτει ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας ότι γνώριζε έγκαιρα για τις αλλαγές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΠΟΦΕΝ ζητά όπως δοθούν κανονικά για φέτος όλες οι θέσεις που δικαιούνται οι Κύπριοι φοιτητές, σε ελληνικά Πανεπιστήμια, με τη διαδικασία που ίσχυε μέχρι πέρσι, δηλαδή αυτή των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΟΦΕΝ αναφέρει ότι μετά από παράπονα που έφθασαν κοντά της από υποψηφίους φοιτητές που διεκδικούν θέσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας αλλά και μετά τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, πληροφορήθηκε πως δεν θα είναι δυνατή η φετινή διεκδίκηση των θέσεων για το τμήμα Μουσικής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, Ιωαννίνων και Ιονίου, από Κύπριους υποψήφιους φοιτητές.

«Το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε όταν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας με απόφασή του, που ανακοινώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2019, ανακοίνωσε πως η εισδοχή θα γίνει με τη διαδικασία της ακρόασης των υποψηφίων, γεγονός που οδήγησε στο να μην είναι δυνατή η συμμετοχή Κυπρίων υποψηφίων ώστε να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις που παραχωρήθηκαν. Δυστυχώς, φαίνεται ότι είχε ενημέρωση το δικό μας Υπουργείο Παιδείας από τότε, αλλά δεν υπήρξε η όποια διευθέτηση στο ζήτημα», προσθέτει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι «απαράδεκτο γεγονός αποτελεί και το ότι το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε τους υποψήφιους φοιτητές μόλις δύο μέρες πριν από τις αιτήσεις για τα μηχανογραφικά των υποψήφιων για την διεκδίκηση θέσης στα ελληνικά ΑΕΙ και μετά την κράτηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, παρόλο που φαίνεται να δόθηκαν υποσχέσεις εδώ και μήνες ότι θα γίνει συνεννόηση για διευθέτηση του ζητήματος».

Η ΠΟΦΕΝ ζητά όπως δοθούν κανονικά για φέτος όλες οι θέσεις που δικαιούνται οι Κύπριοι φοιτητές με τη διαδικασία που ίσχυε μέχρι πέρσι, δηλαδή αυτή των παγκύπριων εξετάσεων.

Ζητεί, τέλος, να διασφαλιστεί πως την επόμενη χρονιά θα είναι ξεκάθαρο ποια διαδικασία θα ισχύσει για την εισδοχή των Κύπριων φοιτητών στα συγκεκριμένα τμήματα και έγκαιρα, να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Παιδείας γιατί παρά την ενημέρωση που είχε δεν είχε προβεί στην έγκαιρη επίλυση του προβλήματος και στην έγκαιρη ενημέρωση των υποψήφιων φοιτητών, και εάν χρειαστεί, να γίνουν τα κατάλληλα διαβήματα ούτως ώστε να υπάρξει παράταση χρόνου στις αιτήσεις για τα συγκεκριμένα τμήματα, εφόσον ξεκαθαριστεί και ο τρόπος επίλυσης του ζητήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X