ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ικανοποίηση γονέων για επανέναρξη λειτουργίας δημοτικών στη Λεμεσό

Ο Υπουργός Υγείας θα έχει σήμερα συνάντηση με τον επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ικανοποίηση του για την επανέναρξη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων της Λεμεσού, στις 2 Απριλίου, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, Σωτήρης Χριστοφή.

Όπως ανέφερε, η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων της Λεμεσού, προκαλεί ικανοποίηση «αν και δική μας προτροπή ήταν να ανοίξουν συντομότερα».

«Όπως και να έχουν τα πράγματα, επανέρχονται πίσω οι μαθητές μας και σίγουρα με πρωτόκολλα που θέλουν κάποια διαφοροποίηση, για να έχουμε μια συνέχιση της φυσικής παρουσίας των παιδιών στα σχολεία», συμπλήρωσε.

«Αν και ο Υπουργός δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποιοι είναι οι φορείς αυτοί θεωρώ ότι θα είμαστε κι εμείς μέρος αυτής της απόφασης»

Ο ίδιος, συνέχισε, θα έχει απόψε διαδικτυακή συνάντηση με τον επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, Κωνσταντίνο Τσιούτη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει διαφοροποίηση των πρωτοκόλλων, στα οποία θα υιοθετούνται και εισηγήσεις που είχαν κάνει οι οργανωμένοι γονείς.

Σε σχέση με το θέμα διενέργειας rapid test στους μαθητές του β’ κύκλου των δημοτικών σχολείων (4ης, 5ης και 6ης τάξης), δήλωσε ότι αναμένει, από το Υπουργείο Υγείας, να συμπεριληφθεί η Παγκύπρια Συνομοσπονδία στους οργανωμένους φορείς, με τους οποίους θα γίνουν οι διαβουλεύσεις για να καταρτιστεί το σχετικό πρόγραμμα.

«Αν και ο Υπουργός δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποιοι είναι οι φορείς αυτοί, θεωρώ ότι θα είμαστε κι εμείς μέρος αυτής της απόφασης», κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Χριστοφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση