ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ημερίδα για νέες υπηρεσίες των Φαρμακείων στη ΓεΣΥ εποχή, στο Πανεπιστήμιο Frederick

Με τη συμμετοχή Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Υπουργείου Υγείας, ΟΑΥ, ΟΣΑΚ

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick πραγματοποιεί Ημερίδα με θέμα Νέες Υπηρεσίες Φαρμακείου στο κοινό στη ΓεΣΥ εποχή, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 17:00 στο νέο κτήριο του Πανεπιστημίου, στη Λευκωσία.

Κατά την περίοδο της πανδημίας της νόσου Covid-19 αλλά και αργότερα, τα Φαρμακεία ανταποκρίθηκαν άμεσα στην ανάγκη διενέργειας rapid tests, ως χώροι πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας με τη λειτουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), θέτουν επί τάπητος το ζήτημα της παροχής περισσότερων, νέων και εξειδικευμένων υπηρεσιών των Φαρμακείων. Για την επίτευξη παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στο κοινό, απαιτείται αφενός η διεύρυνση του ρόλου του/της φαρμακοποιού ως εξειδικευμένου/ης Επιστήμονα Υγείας και η κατοχύρωση ενός νέου πλαισίου λειτουργίας, και αφετέρου η αγαστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν στην Ημερίδα που διοργανώνει το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick με την υποστήριξη του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Χαιρετισμούς στην Ημερίδα θα απευθύνουν ο Δρ Χαράλαμπος Τριάντης, Επίκουρος Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής, και η κα Ελένη Πιέρα Ισέγιεκ, Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Πλούταρχος Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κ. Ιωάννης Κκολός, Ανώτερος Λειτουργός Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, ο Δρ Παναγιώτης Πέτρου, Ανώτερος Λειτουργός στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), και ο κ. Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ). Θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίζουν ο Δρ Τριάντης και ο Δρ Παναγιώτης Θεοδόσης-Νόμπελος, Λέκτορας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick.

«Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick παραδοσιακά πρεσβεύει τις αρχές της φαρμακευτικής φροντίδας και προετοιμάζει επιστήμονες ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν και να συμβάλλουν στην ευημερία των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στον διάλογο για κάθε εξέλιξη στον τομέα της Φαρμακευτικής» αναφέρει ο Πρόεδρος του Τμήματος, Δρ Τριάντης.

Το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Frederick είναι το μοναδικό πιστοποιημένο Τμήμα Φαρμακευτικής που λειτουργεί σε κυπριακό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχο των τριών Τμημάτων Φαρμακευτικής της Ελλάδας (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών). Είναι, επιπλέον, μέλος του European Association of Faculties of Pharmacy (ΕΑFP) και του International Pharmaceutical Federation (FIP). Το Τμήμα προσφέρει Πτυχίο Φαρμακευτικής (BSc in Pharmacy), ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στη Φαρμακευτική, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Προηγμένη Κοσμητολογία και Φυσικά Προϊόντα Υγείας (MSc) και Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική (PhD), όλα πιστοποιημένα από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).

Για εγγραφή στην ημερίδα: https://bit.ly/3oNTsJN

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση