ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ινστιτούτο Κύπρου: Φοίτηση σε ένα περιφερειακό κέντρο αριστείας

Αρχίζοντας τις δραστηριότητές του το 2007, το Ινστιτούτο Κύπρου έχει να παρουσιάσει μια συνεχή και εντυπωσιακή ανάπτυξη, αλλά και σημαντικές επιτυχίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΙΚυ) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός ερευνητικός και εκπαιδευτικός οργανισμός με ισχυρό επιστημονικό και τεχνολογικό προσανατολισμό. Πρόκειται για ένα κέντρο αριστείας που ασχολείται με θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, παγκόσμιας ωστόσο σημασίας, με έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και τις διεθνείς συνεργασίες.

Οι διδακτορικοί φοιτητές του ΙΚυ, έχουν την ευκαιρία να διεκπεραιώσουν τις διδακτορικές τους σπουδές από κοινού με διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα του εξωτερικού.

Αποτελείται από τέσσερα εξειδικευμένα, πολυεπιστημονικά ερευνητικά κέντρα που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς στους αντίστοιχους θεματικούς τομείς:

• Ερευνητικό Κέντρο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων (EEWRC)

• Ερευνητικό Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και τον Πολιτισμό (STARC)

• Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CASTORC)

• Ερευνητικό Κέντρο για το Κλίμα και την Ατμόσφαιρα (CARE-C)

Αρχίζοντας τις δραστηριότητές του το 2007, το Ινστιτούτο Κύπρου έχει να παρουσιάσει μια συνεχή και εντυπωσιακή ανάπτυξη, αλλά και σημαντικές επιτυχίες όσον αφορά στην εξασφάλιση ανταγωνιστικής ερευνητικής χρηματοδότησης και στην προσέλκυση διεθνούς φήμης επιστημόνων. Σήμερα το Ινστιτούτο διαθέτει ανθρώπινο προσωπικό πέραν των 275 ατόμων, ενώ έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση πέραν των 70 εκατομμυρίων ευρώ από εθνικά και διεθνή ερευνητικά έργα, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών

Τον εκπαιδευτικό βραχίονα του Ινστιτούτου αποτελεί η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών, ως διαπιστευμένος φορέας που χορηγεί αναγνωρισμένα πτυχία ανώτατης εκπαίδευσης. Με την ίδρυσή της το 2010, η Σχολή εστιάζει στο μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Διατηρεί ένα μικρό αριθμό φοιτητών υψηλού επιπέδου, οι οποίοι είναι πλήρως ενσωματωμένοι στις ερευνητικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου. Παράλληλα, προσφέρει την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν πρακτική εκπαίδευση και κατάρτιση με τη χρήση των πιο πρόσφατων μεθόδων και τεχνικών, καθώς και πρόσβαση σε υπερσύγχρονες υποδομές για να διεξάγουν έρευνα με διεθνώς αναγνωρισμένες ερευνητικές ομάδες. Η Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών παρέχει ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον όπου η αριστεία στην εκπαίδευση, η καινοτομία και η έρευνα ενισχύονται μέσω διεπιστημονικών συνεργασιών και φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει μελλοντικούς ηγέτες στον ακαδημαϊκό και το βιομηχανικό χώρο. Οι απόφοιτοι του Ινστιτούτου κατέχουν ήδη θέσεις στον ακαδημαϊκό χώρο και στη βιομηχανία, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Συνεργασίες με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα

Το Ινστιτούτο Κύπρου έχει δημιουργήσει τις ακόλουθες στρατηγικές συνεργασίες:
• Massachusetts Institute of Technology (MIT)
• University of Illinois at Urbana-Champaign
• Center de Recherche et de Restauration des Musées de France (C2RMF)
• Max Planck Institute for Chemistry
• Alternative Energies and Atomic Energy Commission
• University of Helsinki

 To ΙΚυ αποτελείται από τέσσερα εξειδικευμένα, πολυεπιστημονικά ερευνητικά κέντρα που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς.

Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις

Τα προγράμματα σπουδών είναι ενσωματωμένα στις διεπιστημονικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου και οι φοιτητές συμμετέχοντας σε ερευνητικές δραστηριότητες έχουν άμεση πρόσβαση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις όπως:

• Solar Research Facility (PROTEAS)

• Linear Fresnel Facility (LIFE)

• Unmanned Systems Research Laboratory (USRL)

• Cyprus Atmospheric Observatory

• Facility for Chemical Analyses (FCA)

• High Performance Computing Facility (HPCF)

• Mobile Research Infrastructure for Heritage at Risk (STARLAB)

• Visualization & Virtual Environments Laboratory

• Andrea Pittas Art Characterization Laboratories (APAC)

• Instrumentation for Nanoparticle Synthesis and Characterization Laboratory (INL)

• Scanning Electron Microscope with Energy- Dispersive Spectrometer (SEMEDS)

Κοινά πτυχία

Οι διδακτορικοί φοιτητές έχουν την ευκαιρία να διεκπεραιώσουν τις διδακτορικές τους σπουδές από κοινού με διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα του εξωτερικού. Η φοίτηση σε περισσότερα από ένα ακαδημαϊκά ιδρύματα ταυτόχρονα, δίνει παράλληλα τη δυνατότητα να επωφεληθούν από το εκπαιδευτικό σύστημα περισσότερων χωρών, να ενισχύσουν το ερευνητικό τους δίκτυο και να αποκτήσουν την εμπειρία της φοιτητικής ζωής, σε διάφορες πόλεις.

Γενναιόδωρες ευκαιρίες οικονομικής βοήθειας

Για ανταγωνιστικούς υποψηφίους το Ινστιτούτο Κύπρου προσφέρει γενναιόδωρες ευκαιρίες οικονομικής βοήθειας, με βάση την ακαδημαϊκή αριστεία, τα προσόντα και το ενδιαφέρον για το αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών.

• Υποτροφίες

• Ερευνητικές Υποτροφίες (Research Assistantships)

• Προγράμματα εργασίας-σπουδών (Work-Study Schemes)

Αιτήσεις

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν κάτοχοι πτυχίου από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο σε σχετικό κλάδο (για το Μάστερ) και κάτοχοι μεταπτυχιακού πτυχίου από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο σε σχετικό κλάδο (για το Διδακτορικό). Τελειόφοιτοι φοιτητές που αναμένεται να λάβουν το πτυχίο τους πριν από την έναρξη του μεταπτυχιακού προγράμματος, μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cyi.ac.cy .

Η τελευταία προθεσμία υποβολής αίτησης για έναρξη σπουδών το ερχόμενο φθινόπωρο είναι η 3η Ιουλίου 2021 (και απευθύνεται σε φοιτητές που δεν χρειάζονται φοιτητική βίζα). Για επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με άλλες προθεσμίες υποβολής αίτησης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.cyi.ac.cy

Η γλώσσα διδασκαλίας και επικοινωνίας είναι η αγγλική.

Ευκαιρίες κατάρτισης

Το χαρτοφυλάκιο μας, εκτός από τα προγράμματα σπουδών, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών ευκαιριών που απευθύνονται σε φοιτητές εκτός και εντός του Ινστιτούτου Κύπρου:

• Πρακτική άσκηση (Internships): Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε νέους προσοντούχους φοιτητές να βιώσουν μια διεθνή ερευνητική εμπειρία και τους ενθαρρύνει στην αναζήτηση και επιδίωξη μιας επιστημονικής καριέρας. Τα άτομα που επιλέγονται έχουν την ευκαιρία να διεξάγουν έρευνα υπό την καθοδήγηση ενός μέντορα, να εξοικειωθούν με τις τελευταίες ερευνητικές μεθόδους και τεχνικές και να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

• Πρόγραμμα Erasmus+: Το Ινστιτούτο προσφέρει ευκαιρίες κινητικότητας στους φοιτητές μας, για σπουδές στο εξωτερικό και πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Εrasmus +.

• Χειμερινά/καλοκαιρινά σχολεία: Tα σχολεία καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων και προσφέρονται για φοιτητές ή / και επαγγελματίες. Η διάρκεια φοίτησης κυμαίνεται από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες, ανάλογα με το σχολείο. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να συμπληρωθεί με κατάλληλες πιστωτικές μονάδες.

• Ειδικά σεμινάρια και εργαστήρια: Το Ινστιτούτο προωθεί τη διάδοση επιστημονικών γνώσεων μέσω διαλέξεων, συζητήσεων, σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι διάσημες σειρές διαλέξεων «Hubert Curien» και «Enrico Fermi», στις οποίες συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Πώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις

Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με την πανδημία δημιουργεί προκλήσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις οποίες το Ινστιτούτο Κύπρου αντιμετωπίζει με επιτυχία. Με ευελιξία και δημιουργικότητα πραγματοποιούμε τη μετάβαση από τη συμβατική εκπαίδευση, στην εφαρμογή εναλλακτικών μορφών προσφοράς των μαθημάτων, στη βάση των οδηγιών του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

E-mail: office.school@cyi.ac.cy

Τηλ.: 22208614

Τα προγράμματα σπουδών είναι αναγνωρισμένα από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και είναι σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Γραμμές του δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών της Διαδικασίας της Μπολόνια (Bologna Process Second and Third Cycle Degree Guidelines)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X