ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Θετικό το Υπουργείο Παιδείας για κλιματιστικά στα σχολεία

Ειδική διεπιστημονική επιτροπή ανέλαβε να μελετήσει το συγκεκριμένο ζήτημα,θα κληθούν και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και οργανμένοι γονείς

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Την έναρξη των εργασιών της διευρυμένης επιστημονικής επιτροπής για την τοποθέτηση κλιματιστικών στα σχολεία καλωσόρισε το πρωί της Πέμπτης (03/10) ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης. Με δηλώσεις του μάλιστα ο Υπουργός λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίας σημείωσε πως αρχικά το υπουργείο βλέπει με θετικό μάτι την τοποθέτηση κλιματιστικών. Σε μεταγενέστερο στάδιο θα κληθούν και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και οι γονείς.

Κατά την προσέλευση των μελών της επιτροπής στο χώρο της συνεδρίας στο υπουργείο, ο Υπουργός με δηλώσεις του σημείωσε πως η τοποθέτηση κλιματιστικών αποτελεί αίτημα τόσο των οργανωμένων γονέων όσο και των εκπαιδευτικών οργανώσεων, τονίζοντας αρχικά πως « το Υπουργείο Παιδείας βλέπει θετικά αυτή την κίνηση, για αυτό συγκάλεσε μια διευρυμένη επιστημονική επιτροπή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ακούσει τις απόψεις τους». Στόχος κατά τον κ. Χαμπιαούρη είναι η κατάληξη σε κάποιες εισηγήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παρόλα αυτά όπως σημείωσε ο κ. Χαμπιαούρης, η όλη διαδικασία δεν είναι εύκολη και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι « υπάρχουν και οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρέπει να ακολουθηθούν, ως επίσης και τα μέτρα που θα ληφθούν να είναι φιλικά προς το περιβάλλον». Σημείωσε παράλληλα πως η εγκατάσταση τέτοιων κλιματιστικών αποτελεί εύκολο κομμάτι «αλλά πρέπει να γίνει σωστή μελέτη, σχεδιασμός και να συνάδει με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Υπουργός πρόσθεσε παράλληλα πως το Υπουργείο έχει ήδη προβεί στη λήψη εναλλακτικών μέτρων

Ο Υπουργός πρόσθεσε παράλληλα πως το Υπουργείο έχει ήδη προβεί στη λήψη εναλλακτικών μέτρων, όπως για παράδειγμα οι θερμομονώσεις, οι τοποθετήσεις σκιάστρων, των διπλών τζαμιών και ανεμιστήρων.

Οι εργασίες της επιτροπής θα συνεχιστούν σε νέα συνάντηση που έχει οριστεί για τις 22 Οκτωβρίου 2019, στις 10 π.μ.

Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών

«Προχωράμε την όλη διαδικασία, το θέμα βρίσκεται στη νομική υπηρεσία» σημείωσε ο κ. Χαμπιαούρης αναφορικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολικά κτίρια, σημειώνοντας παράλληλα πως αναμένεται εντός των ημερών η γνωμοδότηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Για αποκλεισμό κάνει λόγο η ΠΟΕΔ

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα κληθούν τόσο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, όσο και οι οργανωμένοι γονείς στις εργασίες της επιτροπής ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, μιας και η τοποθέτηση κλιματιστικών στα σχολεία αποτελεί αίτημα και των δυο αυτών φορέων.

Παρόλα αυτά η ΠΟΕΔ δηλώνει ενοχλημένη για το γεγονός πως δεν συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στη σύσταση της διεπιστημονικής αυτής επιτροπής. «Μας ξενίζει το γεγονός πως δεν κληθήκαμε στη σύσκεψη» ανέφερε στην «Κ» ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους. «Εμείς εγείραμε το ζήτημα της τοποθέτησης κλιματιστικών και μάλιστα διαμαρτυρηθήκαμε για αυτό το θέμα», σημείωσε ο κ. Χαραλάμπους, συνεχίζοντας πως « από τη στιγμή που επηρεαζόμαστε άμεσα τόσο εμείς όσο και οι μαθητές θα έπρεπε φυσιολογικά να συμμετέχουμε και να ακουστεί η άποψη μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X