ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καζάνι που βράζει η Παιδεία ενόψει της στελέχωσης των εκπαιδευτικών

Προειδοποιεί για μέτρα η ΟΕΛΜΕΚ, θα υπάρξει σύγκρουση τονίζει η ΠΟΕΔ

Μήνας που θα καθορίσει αν θα ολοκληρωθεί με αίσιο τρόπο ή όχι η κρίση της Παιδείας προμηνύεται ο Απρίλιος. Το γεγονός ότι ο διάλογος ενώπιον της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΜΕΠΕΥ) μεταξύ Υπ. Παιδείας, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, βρίσκεται στον αέρα, σε συνδυασμό με το ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου θα ολοκληρωθεί η στελέχωση των εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά, φέρνει νέες αναταράξεις στο μέτωπο της Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προειδοποιούν εκ νέου το Υπουργείο Παιδείας πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν τις αποφάσεις που πάρθηκαν από το Υπουργικό στις 3 Οκτωβρίου, ενώ δεν έχουν διευθετηθεί τα θέματα που τέθηκαν ενώπιον της ΜΕΠΕΥ. Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν εκπνεύσει δύο χρονοδιαγράμματα τα οποία τέθηκαν από την κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να υπάρξει κατάληξη στο όλο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται δε, πως κατά την άρση της τρίμηνης κρίσης που ξέσπασε στην Παιδεία τον περασμένο Οκτώβριο, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν τα σημεία διαφωνίας να επιλυθούν στην ΜΕΠΕΥ. Ωστόσο, λίγες βδομάδες πριν να κτυπήσει τελευταίο κουδούνι της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προειδοποιούν πως αν η στελέχωση των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά (2019-2020) δε γίνει σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν πριν από την 4η Ιουλίου του 2018, τότε θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από μέρους τους.

«Θα υπάρξει σύγκρουση»

Μιλώντας στην «Κ» ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, αναφέρει πως εδώ και αρκετό διάστημα προειδοποιούν πως δε θα αποδεχτούν το ενδεχόμενο μη απόφασης της ΜΕΠΕΥ και το Υπουργείο να προχωρήσει στη στελέχωση των σχολείων με βάση τις αποφάσεις της 3ης Οκτωβρίου.

«Αυτό το ξεκαθαρίσαμε εκ νέου στον υπουργό Παιδείας σε συνάντηση που είχαμε μαζί του την περασμένη Παρασκευή και δεν πρόκειται να δεχθούμε σε καμία περίπτωση να εφαρμόσουν μέτρα με τον τρόπο που το έπραξαν πέρσι», υπογραμμίζει. «Ως ΠΟΕΔ, συνέχισε, δε θα ανεχθούμε να πειράξουν ούτε χιλιοστό από τα όσα ίσχυαν πριν από την 4η Ιουλίου». Ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε δε, πως αυτό το εξέφρασαν και ενώπιον της ΜΕΠΕΥ, ενώ παράλληλα αναφέρει πως κατέθεσαν αιτήματα για τα οποία δεν έλαβαν ποτέ απαντήσεις.

«Εάν το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση επιχειρήσουν αυτή τη στιγμή να προβούν σε στελέχωση των σχολείων βάσει των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της 3ης Οκτωβρίου, τότε θα υπάρξει αντίδραση», συμπλήρωσε. Τόνισε δε, «πως με αυτά τα δεδομένα είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξει σύγκρουση», κατέληξε.

Προειδοποιεί για μέτρα η ΟΕΛΜΕΚ

Καθοριστικές αποφάσεις πήρε η ΟΕΛΜΕΚ κατά τη συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού της Συμβουλίου την Πέμπτη 18 Απριλίου. Η εκπαιδευτική οργάνωση μέσω ανακοίνωσης της εκφράζει την αγανάκτηση για τη στασιμότητά που καταγράφεται σε επίπεδο ΜΕΠΕΥ καθώς και για το γεγονός ότι, δεν έχει ολοκληρωθεί ο θεσμικός διάλογος, ενώ παράλληλα σημειώνει πως παραβιάστηκαν και τα δύο διαδοχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για την ολοκλήρωσή του, από την ίδια την Κυβέρνηση.

«Ως ΟΕΛΜΕΚ σημειώνουμε εμφατικά ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την παρελκυστική πολιτική της Κυβέρνησης, καθώς η στελέχωση των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020 βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και οι μέχρι σήμερα ανάγκες στελέχωσης υπολογίζονται με βάση τα όσα ίσχυσαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά, πράγμα απαράδεκτο, καθώς ο θεσμικός διάλογος δεν ολοκληρώθηκε όπως αναμενόταν στη βάση των προνοιών του Καταστατικού της ΜΕΠΕΥ», υπογραμμίζει.

Μάλιστα, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ ζητά από την Αρμόδια Αρχή τη λήψη απόφασης μέχρι την 30η Απριλίου 2019, ώστε να γίνει η στελέχωση των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά (2019-2020), με βάση τα όσα ίσχυαν προ της 4ης Ιουλίου 2018. Ταυτόχρονα, καλεί το Υπουργείο να προχωρήσει στην πίστωση των διδακτικών περιόδων σε εκείνους τους εκπαιδευτικούς που επηρεάστηκαν από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της για παραχώρηση της δυνατότητας πρόωρης αφυπηρέτησης εκπαιδευτικών, χωρίς αναλογιστική μείωση.

Καταλήγοντας η ΟΕΛΜΕΚ τονίζει πως το Διοικητικό της Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου στις 2 Μαΐου 2019, προκειμένου να εξετάσει τις μέχρι τότε εξελίξεις, προειδοποιώντας πως θα λάβει αποφάσεις για δυναμικά μέτρα, σε περίπτωση που η πορεία των πραγμάτων κινείται προς άλλη κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ

Τα ΠΕΟνούθκια βγήκαν για τσάρκα!!!

ΑΚΑ

Απεργήστε! Εύχομαι ο Υπουργός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να μάθετε στην πράξη ότι δεν είστε παιδιά ενός ανώτερου Θεού.
Αυτή τη στιγμή σας αξίζει μια κυβέρνηση Πολωνίας

Ελένη Νεοκλέους

Μονο με το τοππουζι θα φερουν τον νου τουs! Ο γαρος αμα κουτσουφλα του φακκας πουπανω!

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X