ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διευθ. Μέσης Εκπαίδευσης στην «Κ»: Δεν υπήρξε ρατσιστική συμπεριφορά από μαθητές

Οι μαθητές θα μεταφερθούν στο κτήριο που στεγάζονταν τα προηγούμενα χρόνια

Λήξαν πρέπει να θεωρείται το θέμα που δημιουργήθηκε το πρωί στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, όπου μαθητές υποστηριζόμενοι και από τον Σύνδεσμο Γονέων, διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία μεγαλύτερων αλλοδαπών μαθητών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο εκπαιδευτήριο έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές παρέμειναν στο προαύλιο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει στο Σχολείο 12 αλλοδαπούς μαθητές, μεγαλύτερους σε ηλικία, οι οποίοι παρακολουθούσαν προηγουμένως προγράμματα μαθητείας του ΚΕΠΑ. Η τοποθέτηση των μαθητών έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος Προπαρασκευαστικής Μαθητείας του Υπουργείου Παιδείας. 

Μιλώντας στην «Κ» για το συγκεκριμένο θέμα ο διευθυντής μέσης εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης ανέφερε ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε στο σχολείο ρατσιστική συμπεριφορά από τους μαθητές. Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε «το συγκεκριμένο σχολείο κάνει σωστή διαχείριση του θέματος σε σύνολο μαθητικού πληθυσμού». Επισημαίνοντας παράλληλα για το όλο θέμα ότι αποφασίστηκε να γίνει πιο διευρυμένη σύσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου με στόχο να δουν και αλλά προβλήματα στο τομέα της σχολικής υποδομής.

Ποιο ήταν το πρόβλημα

Όπως ανέφερε ο κύριος Λούης το 50% των μαθητών αυτού του σχολείου είναι αλλόγλωσσοι, και μάλιστα επειδή υπάρχει θετικό κλίμα ζητούν και άλλοι γονείς τα παιδιά τους να μεταφερθούν σε αυτό το σχολείο. Παράλληλα τόνισε ότι σύνδεσμος γονέων σε καμιά περίπτωση δεν απέκλεισε αυτά τα παιδιά. Το θέμα που προέκυψε με τους μαθητές, όπως ανέφερε, ήταν ότι τα 12 αυτά παιδιά τα οποία ανήκουν σε ένα άλλο τύπο σχολείου. "Είναι μαθητές που εγκαταλείπουν συνήθως το σχολείο και οδηγούνται στο σύστημα μαθητείας", ανέφερε σχετικά.  

Οι γονείς θεώρησαν ότι τα παιδιά αυτά δεν θα συγχρονιζόντουσαν με τα υπόλοιπα του σχολείου, παρόλο που όπως επισήμανε ο Κυπριανός Λούης είχαν ειδοποιηθεί οι γονείς ότι θα ήταν διαχωρισμένοι οι συγκεκριμένοι μαθητές από τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

Για να περιοριστεί το θέμα που δημιουργήθηκε αξίζει να αναφερθεί ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές θα μεταφερθούν στο χώρο που βρίσκονταν πριν και συγκεκριμένα στο κτήριο του ΚΕΠΑ, μέχρι να βρεθεί καταλληλότερο μέρος για να φιλοξενηθούν.

Όσο αφορά την εν γένει επιστροφή στα σχολεία ο Διεθυντής Μέσης Εκπαίδευσης ανέφερε ότι από τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε θετικό κλίμα, με τους εκπαιδευτικούς να είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στο έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X