ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:20
 

Διευθ. Μέσης Εκπαίδευσης στην «Κ»: Δεν υπήρξε ρατσιστική συμπεριφορά από μαθητές

Οι μαθητές θα μεταφερθούν στο κτήριο που στεγάζονταν τα προηγούμενα χρόνια

Λήξαν πρέπει να θεωρείται το θέμα που δημιουργήθηκε το πρωί στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, όπου μαθητές υποστηριζόμενοι και από τον Σύνδεσμο Γονέων, διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία μεγαλύτερων αλλοδαπών μαθητών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο εκπαιδευτήριο έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές παρέμειναν στο προαύλιο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει στο Σχολείο 12 αλλοδαπούς μαθητές, μεγαλύτερους σε ηλικία, οι οποίοι παρακολουθούσαν προηγουμένως προγράμματα μαθητείας του ΚΕΠΑ. Η τοποθέτηση των μαθητών έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος Προπαρασκευαστικής Μαθητείας του Υπουργείου Παιδείας. 

Μιλώντας στην «Κ» για το συγκεκριμένο θέμα ο διευθυντής μέσης εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης ανέφερε ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε στο σχολείο ρατσιστική συμπεριφορά από τους μαθητές. Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε «το συγκεκριμένο σχολείο κάνει σωστή διαχείριση του θέματος σε σύνολο μαθητικού πληθυσμού». Επισημαίνοντας παράλληλα για το όλο θέμα ότι αποφασίστηκε να γίνει πιο διευρυμένη σύσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου με στόχο να δουν και αλλά προβλήματα στο τομέα της σχολικής υποδομής.

Ποιο ήταν το πρόβλημα

Όπως ανέφερε ο κύριος Λούης το 50% των μαθητών αυτού του σχολείου είναι αλλόγλωσσοι, και μάλιστα επειδή υπάρχει θετικό κλίμα ζητούν και άλλοι γονείς τα παιδιά τους να μεταφερθούν σε αυτό το σχολείο. Παράλληλα τόνισε ότι σύνδεσμος γονέων σε καμιά περίπτωση δεν απέκλεισε αυτά τα παιδιά. Το θέμα που προέκυψε με τους μαθητές, όπως ανέφερε, ήταν ότι τα 12 αυτά παιδιά τα οποία ανήκουν σε ένα άλλο τύπο σχολείου. "Είναι μαθητές που εγκαταλείπουν συνήθως το σχολείο και οδηγούνται στο σύστημα μαθητείας", ανέφερε σχετικά.  

Οι γονείς θεώρησαν ότι τα παιδιά αυτά δεν θα συγχρονιζόντουσαν με τα υπόλοιπα του σχολείου, παρόλο που όπως επισήμανε ο Κυπριανός Λούης είχαν ειδοποιηθεί οι γονείς ότι θα ήταν διαχωρισμένοι οι συγκεκριμένοι μαθητές από τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

Για να περιοριστεί το θέμα που δημιουργήθηκε αξίζει να αναφερθεί ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές θα μεταφερθούν στο χώρο που βρίσκονταν πριν και συγκεκριμένα στο κτήριο του ΚΕΠΑ, μέχρι να βρεθεί καταλληλότερο μέρος για να φιλοξενηθούν.

Όσο αφορά την εν γένει επιστροφή στα σχολεία ο Διεθυντής Μέσης Εκπαίδευσης ανέφερε ότι από τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε θετικό κλίμα, με τους εκπαιδευτικούς να είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στο έργο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X