ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λύθηκε το θέμα αποκλειστικού σχολικού συνοδού για τον Μάριο

Μιλώντας στην «Κ», ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν οικονομικά προσκόμματα στα παιδιά που έχουν την ανάγκη σχολικού συνοδού

Του Παναγιώτη Ευριπίδου

Λύθηκε το θέμα αποκλειστικού σχολικού συνοδού που αντιμετώπιζε ο Μάριος για τη φοίτησή του, μέσω της εξασφάλισης του από το Υπ. Παιδείας, μετά και την παρέμβαση του Βουλευτή Λάρνακας του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Πασιουρτίδη, ο οποίος ευχαρίστησε την κα Αθηνά Μιχαηλίδου και το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λάρνακας για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Μιλώντας στην «Κ», ο κ. Πασιουρτίδης τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις για θέματα αυτονόητα όπως είναι η εξασφάλιση σχολικών συνοδών σε παιδιά, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να υπάρχουν οικονομικά προσκόμματα σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ στην περίπτωση του Μάριου, σημείωσε ότι η οικογένεια κατέβαλε προσπάθειες εδώ και 4-5 χρόνια.

Σχετικά με την απόφαση του Υπ. Συμβουλίου για πρόσληψη 90 σχολικών συνοδών, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι κάποιοι από τους συνοδούς θα ενταχθούν σε σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει ιεράρχηση.

Το ιδανικό σύμφωνα με τον κ. Πασιουρτίδη, είναι κάθε παιδί που έχει ανάγκη και επιθυμεί σχολική συνοδό, να του εξασφαλίζεται, με τον αριθμό αυτών των παιδιών, σύμφωνα με τον Βουλευτή, να είναι γύρω στα 200 παιδιά.

Α. Μιχαηλίδου: Μία προβληματική διαδικασία στη νομοθεσία

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο εξέτασε ξανά το αίτημα της οικογένειας του Μάριου για αποκλειστικό σχολικό συνοδό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην «Κ» η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου. Όπως είπε, «δημιουργήθηκε παραπληροφόρηση ότι το παιδί δεν έχει σχολικό συνοδό, όμως απλά οι γονείς ζητούν αποκλειστικότητα στον σχολικό συνοδό. Από την πλευρά μας θα δούμε ξανά την περίπτωση, για να εξετάσουμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποκλειστικότητα». Κληθείσα να σχολιάσει την αναφορά του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Πασιουρτίδη, η κα Μιχαηλίδου είπε ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη κονδυλίου, τονίζοντας ότι το Υπουργείο προέβλεψε για απασχόληση περισσότερων σχολικών συνοδών.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας είναι αδύνατο να γίνει πρόβλεψη για τις συνεχείς ανάγκες σε σχολικούς συνοδούς, λόγω της υφιστάμενης νομοθεσίας, στην οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει μία προβληματική διαδικασία. Όπως εξήγησε, η νομοθεσία επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να υποβάλλονται αιτήματα για σχολικούς συνοδούς, τα οποία, είπε, είναι αδιανόητο να ικανοποιηθούν άμεσα. «Θα πρέπει η καινούρια νομοθεσία, της οποίας ο διάλογος -όπως εξαγγείλαμε- θα αρχίσει την επόμενη Δευτέρα, να προβλέπει, ώστε το Υπουργείο να γνωρίζει έγκαιρα, από την προηγούμενη σχολική χρονιά, τις ανάγκες των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβρη και οι σχολικοί συνοδοί να βρίσκονται στις θέσεις τους», ανάφερε η κα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με την υπουργό, κάποια από τα αιτήματα για σχολικούς συνοδούς δεν είναι δικαιολογημένα. Πρόσθεσε ότι λόγω της διαπίστωσης ότι υπάρχουν αυξημένοι αριθμοί σχολικών συνοδών, ορισμένοι γονείς αιτούνται την τελευταία στιγμή πρόσθετες στηρίξεις στα θέματα των συνοδών. Παρ’ όλα αυτά, σημείωσε, το Υπουργείο Παιδείας βλέπει την κάθε περίπτωση πολύ σοβαρά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ευριπίδου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση