ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαθητές δημοτικού βγήκαν εκτός αιθουσών για μάθημα λόγω καύσωνα (εικόνες)

Εκτός αιθουσών μαθητές λόγω της ζέστης - Δείτε εικόνες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αφόρητη είναι η ζέστη που επικρατεί τις τελευταιες μέρες στο νησί μας, με τον υδράργυρό να φτάνει μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Δεδομένου ότι στα δημοσία σχολειά δεν υπάρχουν κλιματιστικά κάποιοι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν όπως βγάλουν τους μαθητές εκτός αιθουσών. Ενδεικτικές είναι η φωτογραφίες που δημοσιεύουν ο Χάρης Χαραλάμπους και Ρένα Χόπλαρου.

Ο Γ.Γ της ΠΟΕΔ έγραψε στο Facebook «Η φωτογραφία της μέρας χωρίς περιττά σχόλια. Ένιωθαν καλύτερα έξω από την τάξη πάρα στην αίθουσα διδασκαλίας. Ας προβληματιστούν όλοι όσοι έχουν θέσεις ευθύνης και παίρνουν αποφάσεις.»

Από πλευράς της κα. Χόπλαρου αναφέρει «Σήμερα με θερμοκρασία 44 βαθμούς δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε στην τάξη η οποία χτίστηκε πριν 50 χρόνια με ανατολικό προσανατολισμό και κάτι παράθυρα που ανεβάζουν τη θερμοκρασία 4-5 βαθμούς, κάνοντας την κανονικό θερμοκήπιο. Έβγαλα τα παιδιά έξω στη δυτική βεράντα αλλά και πάλι η κατάσταση ήταν αφόρητη. Έλιωναν και έσταζαν κυριολεκτικά. Αν παρατηρήσετε τον δευτερο μαθητή δεξιά είναι έτοιμος να πέσει κάτω. Τα σχολεία πρέπει να μονωθούν, να μπουν τέντες και κλιματιστικά. Με κεφαλήν ΑΕΠ Κύπρου 33 400 ευρώ δεν είμαστε και ακριβώς φτωχαδάκια. Χρειάζεται σοβαρή επένδυση στις σχολικές υποδομές. Το κλίμα αλλάζει.Είμαστε επιεικώς απαράδεκτοι.»

Στο μεταξύ χθες η Υπουργός Παιδείας, τόνισε ότι ςις επόμενες ημέρες οι Σχολικές Εφορείες θα προχωρήσουν με την τοποθέτηση κλιματιστικών σε 50 σχολεία, ενώ εκπονείται προγραμματισμός σε βάθος τριετίας για τοποθέτηση κλιματιστικών σε όλα τα σχολεία στα οποία μπορούν να μπουν κλιματιστικά.

Παράλληλα η Υπουργός πρόσθεσε ότι απορρίφθηκε σε συνεννόηση με τους γονείς, το ενδεχόμενο να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι λόγω του καύσωνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση