ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:34
 

Με «λευκή απεργία» υποδέχεται τους μαθητές η νέα σχολική χρονιά

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ετοιμάζουν να αποστείλουν αντιπρόταση στην Κυβέρνηση για άρση του αδιεξόδου στην Παιδεία

Του Νικόλα Πέτρου

Στα σχολεία επιστέφουν από Δευτέρα, οι μαθητές της μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης. Μετά από ένα ολόκληρο καλοκαίρι και παν πολλές διαβουλεύσεις εκπαιδευτικές οργανώσεις και Κυβέρνηση δεν κατάφερα να βρουν την χρυσή τομή για άρση του αδιεξόδου στην Παιδεία. Η κρίση που ξέσπασε στην παιδεία τους τελευταίους τρεις περίπου μήνες έχει πάρει τεράστιες εκτάσεις, με τους γονείς των μαθητών να αγωνιούν κατά πόσο τα μέτρα των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών που έχουν μπει σε εφαρμογή από την περασμένη βδομάδα, θα επηρεάσουν τα παιδία. Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές της μέσης εκπαίδευσης αρχικά θα μετέβαιναν στα σχολεία τους από την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει για όλους την Δευτέρα, σε μια τελευταία προσπάθεια της Κυβέρνησης να γεφυρωθεί το φράγμα των διαφορών και να υπάρξει κάποια λύση εντός του Σαββατοκύριακου.

Η απόπειρα της Κυβέρνησης να αποστείλει νέα πρόταση το βράδυ της Πέμπτης δεν απέδωσε καρπούς, αφού ομόφωνα οι εκπαιδευτικές οργανώνεις αποφάσισαν πως το νέο έγγραφο που έχουν στα χέρια τους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Έτσι όπως όλα δείχνουν η νέα σχολική χρονιά υποδέχεται τους μαθητές με «λευκή απεργία», από τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς. Αυτό σημαίνει πως οι εκπαιδευτικοί θα ασκούν κανονικά τα διδακτικά τους καθήκοντα, χωρίς να κάνουν την οποιαδήποτε εξωδιδακτική δραστηριότητά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές αύριο θα παραλάβουν κανονικά τα βιβλία τους για την νέα χρονιά και θα κατανεμηθούν σε τάξεις.

Τα επόμενα βήματα των συνδικαλιστών

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τους λίγες ώρες μετά την κοινή συνεδρία  τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, το μεσημέρι της Κυριακής, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, αποφάσισαν όπως αποστείλουν αντιπρόταση προς την Κυβέρνηση και την Τετάρτη θα συνέλθουν εκ νέου για να συζητήσουν την απάντηση που θα λάβουν από την Κυβέρνηση, και να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Να σημειωθεί πως μέσω της κοινής τους ανακοίνωσης, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, στέλνουν μηνύματα ενότητας και κοινής συμπόρευσης των τριών οργανώσεων ενόψει της συνέχειας της εντεινόμενης κρίσης στην Παιδεία. Να σημειωθεί ένα από τα μέτρα που θα μπει σε εφαρμογή με το «καλημέρα» της νέας σχολική χρονιάς είναι η μη ανάγνωση της ανακοίνωσης του υπουργού Παιδείας, η οποία συνηθίζετε κάθε χρόνο να διαβάζεται από τις διευθύνσεις των σχολείων πριν το πρώτο κουδούνι.

Η αντίδραση της Κυβέρνησης

Μετά την νέα απόρριψη της πρόταση που απέστειλε η Υπουργική Επιτροπή από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, η Κυβέρνηση καλείται να αξιολογήσει τις θέσεις που αναμένεται να αποστείλουν εντός του επόμενου 48ώρου οι Γενικές Γραμματείες των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Από την άλλη ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του το βράδυ της παραμονής της νέας σχολική χρονιάς, αναφέρει πως «μιλάμε για μια συμφωνία στην οποία κατέληξε η διαπραγμάτευση. Τι να συζητήσουμε; Θα πρέπει να προχωρήσουμε με αυτόν τον συμβιβασμό, αλλά κυρίως για να προχωρήσει ο κατ’ εξοχήν διάλογος, ο πραγματικός διάλογος για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και το σχολείο». Ενώ σημείωσε, πως η Υπουργική Επιτροπή έκανε μια συμφωνία με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και πρέπει να αρχίσει ο διάλογος για τα πιο σοβαρά θέματα που αφορούν την Παιδεία.

Αυτό που αναμένεται να διαφανεί, είναι αν οι μαθητές αύριο επηρεαστούν από όλο αυτό το κλίμα ή αν θα κυλήσει ομαλά η πρώτη τους μέρα στη νέα σχολική χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Να υπολογίσουμε ότι ο περιβόητος πρόεδρος της ΠΟΕΔ μπήκε σε τάξη για να διδάξει μετά από 8 ολόκληρα χρόνια απραξίας?

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X