ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέρα του Ιδρυτή στο Πανεπιστήμιο Frederick, στην παρουσία της Αθηνάς Μιχαηλίδου

Σκοπός της «Μέρας του Ιδρυτή» είναι να τιμάται το έργο, οι αρχές, οι αξίες και τα πιστεύω του ανθρώπου που πρόσφερε απλόχερα ευκαιρίες σε χιλιάδες νέους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους

Δελτίο Τύπου

Σε μια σεμνή τελετή στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Frederick πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου η «Μέρα του Ιδρυτή», στη μνήμη του ιδρυτή του Πανεπιστημίου και του Frederick Institute of Technology, Μιχάλη Φρειδερίκου. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, και φίλοι του Πανεπιστημίου.

 

Χαιρετίζοντας την τελετή, η Υπουργός αναφέρθηκε στον Μιχάλη Φρειδερίκου ως «μια σημαίνουσα προσωπικότητα που χάραξε με το έργο του την αναπτυξιακή πορεία της Ανώτερης Εκπαίδευσης της χώρας μας» και που «έθεσε ως όραμα αλλά και προσωπικό του στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης προς τη νέα γενιά». Η Δρ Μιχαηλίδου επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Frederick συνεχίζει το όραμα του ιδρυτή του και παρέχει ποιοτική και υψηλού επιπέδου ανθρωποκεντρική εκπαίδευση, προάγοντας, παράλληλα, τη δημιουργία νέας εφαρμοσμένης επιστημονικής γνώσης. «Αναμφίβολα, ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και δυναμικά ακαδημαϊκά ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αναγνωρίζεται ως ισχυρός συντελεστής της στοχευμένης προσπάθειας που καταβάλλουμε με στόχο να καταστήσουμε την πατρίδα μας έναν ανταγωνιστικό και ελκυστικό προορισμό Εκπαίδευσης και Έρευνας, υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά του Μιχάλη Φρειδερίκου προς την κατεύθυνση αυτή», σημείωσε η Υπουργός.

Σκοπός της «Μέρας του Ιδρυτή» είναι να τιμάται το έργο, οι αρχές, οι αξίες και τα πιστεύω του ανθρώπου που πρόσφερε απλόχερα ευκαιρίες σε χιλιάδες νέους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Αυτή τη μέρα κάθε χρόνο φυτεύεται συμβολικά στο Πανεπιστήμιο Frederick ένα δέντρο, αφιερωμένο σε κάθε ακαδημαϊκή χρονιά. «Το δέντρο κάθε χρονιάς μεγαλώνει και αναπτύσσεται μαζί με την πανεπιστημιακή μας κοινότητα. Οι ρίζες του δέντρου που του παρέχουν τροφή, δύναμη και σταθερότητα αντιπροσωπεύουν τις αρχές και τις αξίες που μας άφησε ο Μιχάλης Φρειδερίκου και που μας κρατούν ενωμένους. Τα κλαδιά του αντιπροσωπεύουν την ανάπτυξη του κάθε μέλους της κοινότητάς μας», ανέφερε στην ομιλία της η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick. Η κα Φρειδερίκου επισήμανε πως «ένας πολιτισμός ανθίζει όταν οι άνθρωποι φυτεύουν δέντρα κάτω από τα οποία οι ίδιοι δεν θα καθίσουν ποτέ», μια φράση την οποία ο Μιχάλης Φρειδερίκος είχε κάνει στάση ζωής, αφού αφιέρωσε την πορεία του στη μόρφωση των νέων. «Όπως φυτεύει κανείς δέντρα, για να προσφέρουν στο μέλλον τη σκιά τους σε άλλους, έτσι και η εκπαίδευση ήταν για εκείνον το μέσο που δίνει μέλλον και προοπτική στους ανθρώπους.»

Η κα Φρειδερίκου αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις του Πανεπιστημίου Frederick στη μνήμη του ιδρυτή του, όπως οι πλήρεις υποτροφίες Μιχάλη Φρειδερίκου, αλλά και η καθιέρωση των ετήσιων Bραβείων Μιχάλη Φρειδερίκου, που στόχο έχουν να αναδείξουν άτομα και δράσεις που προάγουν τις βασικές αξίες του ιδρυτή και του Πανεπιστημίου, όπως εκφράζονται στους πυλώνες της αποστολής του: τη διδασκαλία, την έρευνα, και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η δεντροφύτευση είχε ιδιαίτερη σημειολογία αφού σε αυτήν συμμετείχαν συμβολικά εκπρόσωποι όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας, μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου και μέλη της οικογένειας του Μιχάλη Φρειδερίκου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση