ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εν μέσω Πανδημίας, άφησε 22 τελειόφοιτους, ανεξεταστέους το Παγκύπριο

Οι γονείς των μαθητών καταγγέλλουν παρατυπίες στην όλη διαδικασία και τιμωρητική αντιμετώπιση συγκεκριμένων τελειοφοίτων

Newsroom K

22 τελειόφοιτοι μαθητές έμειναν ανεξεταστέοι στο Παγκύπριο Γυμνάσιο σύμφωνα και με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου. Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Ήδη οι γονείς των μαθητών μέσω επιστολής προς τον υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, την οποία κοινοποιούν στην επίτροπο Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδου και επίτροπο του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου, ζητούν να εξετάσουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον διευθυντή του Παγκυπρίου Γυμνάσιο Λοϊζο Σέπο και του καθηγητικού συλλόγου, καθώς όπως λένε υπήρξαν παρατυπίες που στέλνουν το μήνυμα τιμωρητικής αντιμετώπισης συγκεκριμένων τελειοφοίτων.

Σύμφωνα με επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, οι γονείς των μαθητών θέτουν ζήτημα μη τήρησης των σωστών διαδικασιών όσον αφορά την διενέργεια της σχετικής συνεδρίας του καθηγητικού συλλόγου κατά την οποία εξεταζόταν το θέμα των τελειοφοίτων. Όπως αναφέρουν στην «Κ» εκπαιδευτικοί κύκλοι, ο διευθυντής ανέγνωσε απλώς τα ονόματα των μαθητών, χωρίς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να εκφράσουν αν χρειαστεί διαφωνίες για μαθητές που χρειάζονταν δύο ακόμη και ένα βαθμό για να περάσουν.

Δεν τηρήθηκε ο κανονισμός

Στην επιστολή καταγγέλλεται απόκρυψη από τους εκπαιδευτικούς σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου που θέτει ζήτημα ευελιξίας εξαιτίας και της πανδημίας που προέκυψε στην βαθμολογία των μαθητών. «Η διεύθυνσή του σχολείου καθοδήγησε (ή μέχρι και ‘τρομοκράτησε’, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί του σχολείου) τον Καθηγητικό Σύλλογο, ούτως ώστε να δεχτεί ως τετελεσμένη την άδικη και τιμωρητική αντιμετώπιση των συγκεκριμένων τελειοφοίτων» αναφέρεται στην επιστολή των γονιών.

10 μαθητές από την ίδια τάξη

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το παγκύπριο γυμνάσιο είναι ένα από τα λίγα σχολεία που έχουν αφήσει ανεξεταστέους τελειόφοιτους και το μόνο με τόσο μεγάλο αριθμό ανεξεταστέων. Το ερώτημα που τίθεται βεβαίως, είναι πώς θα μπορέσουν οι μαθητές να προετοιμαστούν δεδομένου ότι ήδη ξεκίνησε η κατάταξή τους στον στρατό. Μάλιστα οι δέκα από τους 22 μαθητές, είναι από συγκεκριμένη τάξη.

8 στη θεατρολογία, μέσω πανδημίας

Υπάρχουν και γονείς που καταγγέλλουν άδικη μεταχείριση μαθητών, καθώς όπως σημειώνεται, ένας μαθητής κατά το δεύτερο τετράμηνο της πανδημίας, είχε λάβει 8 στη θεατρολογία. Χρειαζόταν 1,55 για να περάσει στο ένα μάθημα και 0,65 στο άλλο μάθημα κάτι το οποίο είθισται να γίνεται στα σχολεία.

Εξελίξεις από Δευτέρα 

Αναμένεται να διαφανεί κατά πόσο το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε επανεξέταση του όλου θέματος και διερεύνησής του. Πάντως μέχρι στιγμής, δεν έχουν σχολιάσει το εν λόγω περιστατικό ωστόσο αναμένονται εξελίξεις από τη Δευτέρα, με τον μόνο που μπορεί να παρέμβει είναι ο διευθυντής μέσης εκπαίδευσης, όχι επί της ουσίας αλλά μόνο αν υπάρχει πρόβλημα παραβίασης των κανονισμών ή των οδηγιών του υπουργείου Παιδείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση