ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετατροπή τετραμήνων σε Παγκύπριες συζήτησαν ΥΠΠΑΝ με ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ

Πού καταλήγουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Δελτίο Τύπου

Το θέμα της μετατροπής των εξετάσεων τετραμήνων σε παγκύπριες εξετάσεις πρόσβασης στα Πανεπιστήμια, συζήτησαν την Παρασκευή, σε τηλεδιάσκεψη, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου είπε ότι ο Υπουργός καταρχήν τους ενημέρωσε ότι οι εξετάσεις σήμερα πήγαν πολύ καλά.

«Είχαν 1.664 παιδιά. Υπήρχαν μόνο 3 κρούσματα και 2 επαφές. Τα πήγαν μια χαρά», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, είπε ο κ. Πολυβίου, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο θέμα της σταδιακής εφαρμογής του συστήματος εξέτασης τετραμήνων, ώστε να μπει ένα διαγνωστικό υπόβαθρο και στις εξετάσεις τετραμήνων.

«Μας είπε ότι ένα διαγνωστικό υπόβαθρο μελετούν να βάλουν και στα δημοτικά και ότι ο μέσος όρος του γραπτού του Α΄ τετραμήνου με το δεύτερο τετράμηνο, θα είναι ο βαθμός πρόσβασης», ανέφερε.

Εξήγσε ότι «θα γίνει αλλαγή στους κανονισμούς και θα προωθηθεί στη Βουλή και ότι αυτό το πράγμα πρέπει να γίνει σίγουρα πριν το Σεπτέμβρη για να γνωρίζουν οι μαθητές ότι θα είναι αυτά τα νέα δεδομένα». Πρόσθεσε ότι «θα στείλουν στην Εισαγγελία την σχετική τροποποίηση ώστε να μπορέσει να γίνει νομική επεξεργασία και θα ισχύει το ίδιο και για τα ιδιωτικά σχολεία και για παλιούς απόφοιτους που θέλουν να δώσουν εξετάσεις, δηλαδή θα πρέπει να παρακάθονται στις εξετάσεις τετραμήνων και τούτοι, εννοώ και Γενάρη και Μάιο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πολυβίου είπε ότι ο Υπουργός θα τους στείλει σύντομα, εντός των ημερών, αυτές τις πρόνοιες και γραπτώς για να τις δούνε, για να εκφράσουν απόψεις, για να προχωρήσουν.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Πολυβίου είπε ότι τα γραπτά θα είναι ειδικά διαβαθμισμένα ώστε να περιλαμβάνουν και την πρόσβαση, δεν θα είναι μόνο εξετάσεις απόλυσης.

«Θα διατηρηθεί η αξιοπιστία που έχουν σήμερα οι εξετάσεις και θα γίνονται κανονικά. Εμείς του είπαμε ότι θέλουμε να δούμε γραπτώς αυτά τα πράγματα για μπορέσουμε να εκφράσουμε απόψεις και είπε εντάξει. Θα ετοιμάσω την πρόταση και θα σας την στείλω πριν πάει στη Βουλή για να τη συζητήσουμε», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τους πέντε μαθητές, εκ των οποίων οι τρεις ήταν κρούσματα και οι δύο επαφές, ο κ. Πολυβίου είπε ότι έδωσαν κανονικά εξετάσεις στα ειδικά εξεταστικά κέντρα, με όλα τα μέτρα ασφάλειας, με την παρουσία νοσηλευτών και την παρουσία εκπαιδευτικών που ήταν επιτηρητές.

Αναφορικά με τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ευχήθηκε στα παιδιά καλή αρχή και να συνεχίσουν και να έχουν την επιτυχία που θέλουν για να περάσουν τις ανώτερες σχολές.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την συμπεριφορά των συναδέλφων, οι οποίοι απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι πρώτιστα το συμφέρον των παιδιών και του δημόσιου σχολείου, για αυτό και χωρίς κανένα ενδοιασμό εξετέλεσαν άψογα τα καθήκοντα τους και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η ίδια κατάσταση με την μείωση των κρουσμάτων για να μην έχουμε παρατράγουδα και δεν θα χάσει κανένα παιδί τις εξετάσεις», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θα επισκεφτούν σχολεία τις αμέσως επόμενες μέρες, ο κ. Πολυβίου είπε ότι συνέχεια πάνε σε σχολεία και πρόσθεσε ότι «ειδικά μετά την υπογραφή του συνταξιοδοτικού οι συνάδελφοι έχουν απορίες, οπόταν συνέχεια πάμε σε σχολεία, ενημερώνουμε, βλέπουν την κατάσταση πως είναι».

Ερωτηθείς αν του έχει αναφερθεί η παρουσία οποιουδήποτε προβλήματος, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι «όχι, αυτό που έχω πληροφορηθεί είναι ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά σήμερα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν του αναφέρθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα όσον αφορά το σημερινό δοκίμιο, ο κ. Πολυβίου είπε πως όχι και πρόσθεσε ότι «για το δοκίμιο είχα πει στους συναδέλφους Βιολόγους αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα να με πιάσουν, δεν με έπιασαν που σημαίνει τα πράγματα πρέπει να πήγαν καλά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τα προγράμματα σπουδών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τα προγράμματα σπουδών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Παρακολουθήστε την πρωτοποριακή και διαδραστική παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2021 στις 7μμ.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ