ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέτρα για αποφυγή διαρροών των δοκιμίων από το Υπουργείο Παιδείας

Πιο αυστηρές διαδικασίες, στον απόηχο της διαρροής δοκιμίου στις εξετάσεις Α’ Τετραμήνου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πρεμιέρα έκαναν σήμερα Δευτέρα οι εξετάσεις Β’ Τετραμήνου, για τους μαθητές λυκείου, με το Υπουργείο Παιδείας να βρίσκεται από μέρες σε πλήρη ετοιμότητα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή τους. Ειδικά αυτή τη φορά, και στον απόηχο του περιστατικού διαρροής δοκιμίου στις εξετάσεις Α’ Τετραμήνου τον περασμένο Ιανουάριο, οι διαδικασίες ήταν πιο αυστηρές.

Όπως δήλωσε στην «Κ» o πρώτος λειτουργός εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Αντρέας Φιλίππου, όπως κάθε φορά, οι διευθύνσεις των σχολείων είχαν λάβει εγκυκλίους σε σχέση με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν, ενώ δόθηκαν οδηγίες στις Σχολικές Εφορείες να προμηθεύσουν τις σχολικές μονάδες με όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως μελάνια και γραφική ύλη.

Αυστηροποίηση διαδικασιών

Προς αποφυγή μάλιστα δυσάρεστων γεγονότων και διαρροές δοκιμίων, το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε στην αυστηροποίηση της διαδικασίας μεταφοράς και εκτύπωσης των γραπτών, όπως επιβεβαίωσε στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας. Την ευθύνη για την εκτύπωση, ταξινόμηση και διανομή των εξεταστικών δοκιμίων ανά αίθουσα έχει η ολιγομελής Επιτροπή Τετραμήνων με πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων, που έχει καθορίσει η διεύθυνση του κάθε σχολείου.

Όπως εξήγησε ο κ. Φιλίππου, τα άτομα αυτά δεν πρέπει να έχουν συγγενή -μέχρι και τέταρτου βαθμού- που παρακάθεται σε εξετάσεις ή συγγενικό πρόσωπο που να έχει σχέση με ιδιωτικό φροντιστήριο.

Τα γραπτά αποστέλλονται στις σχολικές μονάδες μέσω ηλεκτρικού συστήματος δύο ώρες πριν την εξέταση και τα παραλαμβάνει η Επιτροπή Τετραμήνων. Τα εξεταστικά δοκίμια εκτυπώνονται, ταξινομούνται και τοποθετούνται σε φακέλους, στον ίδιο χώρο που παραλαμβάνονται. Επιπλέον οι φάκελοι (με τα εξεταστικά δοκίμια) σφραγίζονται και υπογράφονται στον ίδιο χώρο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πέραν από τον πρόεδρο της Επιτροπής, εντός της αίθουσας, κανένα άλλο μέλος δεν επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης πληροφοριών, έστω και απενεργοποιημένη.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα, στις σημερινές εξετάσεις δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα, ενώ όπως έχει πληροφορηθεί από συναδέρφους, το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών για τη Γ’ Λυκείου, ήταν βατό, διαβαθμισμένο και περιείχε το στοιχείο της κριτικής σκέψης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση