ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Κίνηση Καθηγητών: Οι απεργίες δεν είναι η λύση

Θα περιπλέξουν την κατάσταση και θα οδηγήσουν σε περιπέτειες, σύμφωνα με την ανακοίνωση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα απεργιακά μέτρα δεν είναι λύση γιατί απλώς θα περιπλέξουν την κατάσταση και θα μας οδηγήσουν σε περιπέτειες, αναφέρει σε ανακοίνωση η Νέα Κίνηση Καθηγητών η οποία ξεκαθαρίζει την ίδια ώρα ότι θα σεβαστεί την οποιαδήποτε απόφαση του κλάδου, στο δημοψήφισμα που έχει οριστεί για τις 11 του Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση η Κίνηση αναφέρει ότι η ΟΛΤΕΚ έχει αποδεχτεί την εφαρμογή του θεσμού των τετραμήνων και προχωρεί και ότι η ΠΟΕΔ συμφώνησε στην εφαρμογή του σχεδίου αξιολόγησης, το οποίο και θα επαναξιολογήσει σε ένα χρόνο.

"Άρα μένουμε μόνοι μας. Εύλογα μπορεί κάποιος να διερωτηθεί: Καλά, αφού η θέση μας είναι η λήψη απεργιακών μέτρων, γιατί αφήσαμε τον χρόνο να περνά και δεν προχωρήσαμε στην εξαγγελία των απεργιακών μέτρων από τον περασμένο Σεπτέμβριο ώστε οι συνάδελφοι να μην αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα προβλήματα; Αφού υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, γιατί να εφαρμοστούν οι εξετάσεις στα τετράμηνα; Σωστοί αυτοί οι προβληματισμοί", αναφέρει.

Διερωτάται όμως αν είναι λύση η λήψη απεργιακών μέτρων και αφού αυτός ήταν ο στόχος γιατί ζητήθηκαν βελτιώσεις και ενεπλάκη η ΟΕΛΜΕΚ σε διάλογο.

"Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να δράσουμε συντονισμένα με θέσεις ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που είναι πολλές. Καλούμε τους συναδέλφους να απορρίψουν τη λήψη απεργιακών μέτρων, γιατί δεν είναι λύση. Λύση είναι να συζητήσουμε ώστε να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις και τα προβλήματα", αναφέρει και καλεί όλες τις Κινήσεις "με νηφαλιότητα, χωρίς αφορισμούς, βρισιές και ψεύδη να υποστηρίξουν τις θέσεις τους και όλοι μαζί να σεβαστούμε την ετυμηγορία του κλάδου".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση