ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΛΜΕΚ: Στον αέρα η «συμφωνία» για άρση του αδιεξόδου

Τη συμφωνία της Διυπουργικής Επιτροπής με τους προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αναμένει να εξετάσει το ΚΣ της ΟΕΛΜΕΚ

Από το Κεντρικό Συμβούλιου της ΟΕΛΜΕΚ, όπως φαίνεται θα περάσει, η λεγόμενη «συμφωνία», των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τη Διυπουργική Επιτροπή. Μπορεί για πολλούς η κρίση στην παιδεία να έβαλε μια άνω τελεία, ωστόσο, στις τάξεις της ΟΕΛΜΕΚ, δεν τελείωσε τίποτε επίσημα πριν έρθει κάτι χειροπιαστό για να εγκριθεί ή όχι από τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Όπως αναφέρουν στην «Κ», πηγές εντός της οργάνωσης, την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ θα συνέλθει για να εξετάσουν γραπτώς τα όσα συμφώνησα προφορικός την περασμένη Τετάρτη, οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών οργανώσεων και Διυπουργική Επιτροπή, πλην του Κώστα Καδή που απουσίαζε στο εξωτερικό. Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί, πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι της προφορικής «συμφωνίας» των δύο πλευρών. Μια άλλη πηγή εντός της οργάνωσης, θεωρεί πως η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης τείνει προς την αποδοχή της συμφωνίας, προκειμένου να αρχίσει ο θεσμικό διάλογος για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον τομέα της παιδείας.

Σημειώνεται, πως μέχρι να συνέλθει το ΚΣ της ΟΕΛΜΕΚ για να αποφασίσουν πως θα πορευθούν στη συνέχεια, στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης ισχύουν ακόμα τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην αρχή αυτής της κρίσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένα από τα μέτρα που φέρεται να εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα είναι αυτά της μη ανάγνωσης των ανακοινώσεων του υπουργού Παιδείας και της μη συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιτροπές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση