ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:45
 

Οι Κύπριοι φοιτητές προτιμούν την Βρετανία παρά το Brexit

Η Κύπρος είναι η 10η σημαντικότερη χώρα προέλευσης διεθνών φοιτητών στο ΗΒ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει κορυφαίος προορισμός για τους Κύπριους φοιτητές, με το 1% του πληθυσμού να σπουδάζει στη χώρα αυτή σε οποιαδήποτε στιγμή, ενώ οι απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων ανέρχονται σε περίπου 40.000.

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Κύπρος είναι η 10η σημαντικότερη χώρα προέλευσης διεθνών φοιτητών στο ΗΒ, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά. Τα πανεπιστήμια του Ρέντινγκ, του Έσεξ και του Σάσεξ έχουν παραδοσιακά τους μεγαλύτερους αριθμούς Κύπριων φοιτητών.

Τα στοιχεία αυτά παραθέτει η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στη Λευκωσία σε ανακοίνωση για την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση αποφοίτων του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο. Την συγκέντρωση φιλοξένησαν χθες βράδυ η Υπάτη Αρμοστεία, το Βρετανικό Συμβούλιο και σύνδεσμοι αποφοίτων βρετανικών πανεπιστημίων στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται, περισσότεροι από 350 Κύπριοι απόφοιτοι βρετανικών πανεπιστημίων από όλο το νησί βρέθηκαν στην οικία του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στη Λευκωσία για να γιορτάσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ηνωμένου Βασιλείου στην εκπαίδευση, την επιστήμη και την έρευνα, στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και απόφοιτου Ηνωμένου Βασιλείου, Δημήτρη Συλλούρη.

Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από περίπου 35 Βρετανικά πανεπιστήμια, οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για τις ετήσιες εκθέσεις του Βρετανικού Συμβουλίου «Study UK», καθώς και 12 κυπριακοί οργανισμοί με σημαντικούς δεσμούς με το ΗΒ στον τομέα της έρευνας για να επιδείξουν το έργο τους. Η δεξίωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με 17 συνδέσμους αποφοίτων βρετανικών πανεπιστημίων που λειτουργούν στην Κύπρο.

Ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, Στίβεν Λίλι, ανέφερε πως "η εκπαίδευση αποτελεί εδώ και χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων ΗΒ - Κύπρου. Επιδίωξή μας είναι να επενδύσουμε σε αυτές τις σχέσεις, οι οποίες κτίστηκαν μέσα από τις εμπειρίες της εκπαίδευσης, προς όφελος των διμερών μας σχέσεων".

"Ελάχιστες χώρες μπορούν να συγκριθούν με τη διμερή μας σχέση ειδικά σε επίπεδο δικτύου προσωπικών, επαγγελματικών, διοικητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δεσμών οι οποίοι αναπτύχθηκαν μεταξύ μας μέσα από τα χρόνια και το Brexit δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό", πρόσθεσε.

Η Διευθύντρια του Βρετανικού Συμβουλίου Άντζελα Χένελι είπε πως "το ΗΒ είναι πρόθυμο να υποστηρίξει τη φιλοδοξία της Κύπρου να καταστεί περιφερειακός κόμβος εκπαίδευσης και έρευνας, μέσω νέων μορφών διακρατικών εκπαιδευτικών συνεργασιών και προσφέροντας βρετανικούς τίτλους μέσω εγχώριων συνεργασιών".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X