ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομαλή η επιστροφή μαθητών Γ Λυκείου και Δημοτικής Εκπαίδευσης

Τι ανέφεραν οι διευθυντές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου κύλησε ομαλότατα, λέει στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούη.

Ερωτηθείς για την επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου πίσω στις σχολικές μονάδες, ο κ. Λούη είπε ότι η πληροφόρηση «που είχαμε από διάφορες πηγές τόσο από τους Επαρχιακούς Επιθεωρητές όσο και από έρευνα, στατιστικού Τύπου, την οποία διοργανώσαμε, με βάση σταθμισμένες φόρμες, η μέρα κύλησε ομαλότατα».

«Είχαμε αθρόα προσέλευση μαθητών, συνολική προσέλευση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν προβεί με rapid test καθ΄ ολοκληρία εκτός από δύο περιπτώσεις. Από το σύνολο των 5.407 μαθητών έχουν προβεί οικειοθελώς με τη γονική συναίνεση σε rapid test 3.423 μαθητές, δηλαδή ένα ποσοστό 63,3% . Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς αυτοί που προσήλθαν είναι 2.072. Τόσοι έπρεπε να προσέλθουν. Σήμερα πληροφορήθηκα ότι ένα από τα δύο άτομα (που χθες δεν παρουσίασαν τεστ) έχει ήδη προβεί σε τεστ», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την προσέλευση των μαθητών, που ήταν αθρόα και μαζική, συνέχισε ο κ. Λούη, απουσίαζαν μόνο από τις 5.407, 166 παιδιά για διάφορους λόγους, όπως επίσης και από τις 2.072 εκπαιδευτικούς απουσίαζαν 22 κυρίως με άδειες ασθενείας μακράς διαρκείας (14) και άλλες περιπτώσεις ήταν εξαιρετικές περιορισμένες είτε μια περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, μια άλλη επαφή και μια άλλη περίπτωση ήταν ακριβώς ως ευάλωτη ομάδα».

«Αυτή τη στιγμή η εικόνα όσον αφορά τα στατιστικά είναι αυτή. Είναι μεγάλη χαρά που είχαμε τα παιδιά στο σχολείο. Επαναρχίζει ουσιαστικά η μαθησιακή διαδικασία, πέραν από την εξ αποστάσεως που είχαμε μέχρι τώρα, με τη φυσική τους παρουσία. Οι ίδιοι ένιωθαν την ανάγκη αυτή να είναι με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους. Άρα, αποκαθίσταται ο ψυχικός και συναισθηματικός δεσμός των παιδιών με τη σχολική μονάδα. Οι εκπαιδευτικοί μας και οι Διευθύνσεις των σχολείων κάνουν ότι επιβάλλεται για να υπάρχει προσαρμοστικότητα των παιδιών αυτών», σημείωσε.

Όπως είπε, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα πρωτόκολλα.

«Και παράλληλα λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την περαιτέρω πορεία της μαθησιακής διαδικασίας. Άρα, ο ορίζοντας μας είναι να προσέχουμε όλοι τόσο οι σχολικές μονάδες όσο και η κοινωνία για να μπορέσουμε ακριβώς, παράλληλα, με τις άλλες ενέργειες που απαιτούνται ως κοινωνικό σύνολο, να κρατήσουμε αυτή τη συνεχή πορεία της δια ζώσης διδασκαλίας μέχρι τον Ιούνιο για να ολοκληρώσουμε τον κύκλο των επιβαλλόμενων εργασιών», πρόσθεσε.

Ο κ. Λούη καταλήγοντας είπε ότι σήμερα όσον αφορά τον γυμνασιακό κύκλο «κάναμε και μια αναπροσαρμογή των διαδικτυακών μαθημάτων όσον αφορά το ωράριο, λαμβάνοντας υπόψιν την λειτουργικότητα του προγράμματος και παράλληλα επειδή υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι μοιρασμένοι στον γυμνασιακό κύκλο και τον λυκειακό, λάβαμε υπόψιν και αυτό, και αποκαταστήσαμε το σύνολο των ωρών διδασκαλίας του ωρολογίου προγράμματος, το οποίο είχαμε περιορίσει προηγουμένως λόγω του ότι οι μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης ήταν και εκείνοι στο σπίτι, τώρα που επέστρεψαν το αποκαθιστούμε και αυτό το λειτουργικό κομμάτι του γυμνασιακού κύκλου και παράλληλα σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα ανθεκτικότητας και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών στη συνέχεια».

Επέστρεψαν 58.000 μαθητές στα σχολεία 

Γύρω στις 52.000 παιδιά της Δημόσιας Δημοτικής Εκπαίδευσης και άλλα 6.000 παιδιά από τα ιδιωτικά σχολεία επέστρεψαν χθες στα σχολεία τους, μαζί με ένα σύνολο περίπου 5,5 χιλιάδων εκπαιδευτικών, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Μάριος Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι όλα κύλησαν ομαλά.

Ερωτηθείς για το πώς κύλησε η χθεσινή επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ήταν μια μέρα χαράς η χθεσινή, γιατί επιτέλους τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής Εκπαίδευσης, επέστρεψαν στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλεται ευρύτερα για την επιστροφή της χώρας μας στην κανονικότητα και ελπίζουμε αυτός ο στόχος να επιτευχθεί και να έχει διάρκεια. Γύρω στις 52.000 παιδιά της Δημόσιας Δημοτικής Εκπαίδευσης και άλλα 6.000 παιδιά από τα ιδιωτικά σχολεία είχαν επιστρέψει χθες στα σχολεία τους, μαζί με ένα σύνολο περίπου 5,5 χιλιάδων εκπαιδευτικών», πρόσθεσε.

Όπως είπε, με την πληροφόρηση που είχαν χθες και σήμερα, κύλησαν όλα ομαλά.

«Φυσικά η προσπάθεια χθες, ειδικά τις πρώτες ώρες, ήταν να εγκλιματιστούν τα παιδιά, να τους γίνει έτσι μια υπενθύμιση για τις πρόνοιες των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, μια υπενθύμιση για τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, δίνοντας έτσι έμφαση στην ομαλή επιστροφή τους και την προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης, ένας στόχος υπό έμφαση αυτή την περίοδο είναι ο στόχος που έχει να κάνει με τη συναισθηματική τόνωση των παιδιών και έτσι και χθες αφιερώθηκε χρόνος, αλλά θα συνεχίσει να αφιερώνεται τέτοιος χρόνος για συζήτηση με τα παιδιά για όλα εκείνα που βίωσαν το προηγούμενο διάστημα, καταβάλλοντας έτσι μια προσπάθεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών για την όσο το δυνατό καλύτερη συναισθηματική στήριξη και ενίσχυση των παιδιών», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Στυλιανίδης, έγινε προσπάθεια για μια ομαλή μετάβαση από τη εξ αποστάσεως στη δια ζώσης διδασκαλία.

«Και ελπίζουμε αυτό να κρατήσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τόσο την προηγούμενη περίοδο που τα πράγματα λειτουργούσαν με την εξ αποστάσεως όσο και τώρα που είμαστε στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί μας με ευσυνειδησία και φιλότιμο προσπαθούν να ανταποκριθούν και στις οδηγίες που έχουν, αλλά και ευρύτερα στις υποχρεώσεις του έργου της αγωγής, της διδασκαλίας, της μάθησης, που αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι γίνεται κάπως δύσκολο με τις σύγχρονες συνθήκες που έχουμε με την πανδημία», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση