ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:15
 

Οργ. Γονείς για απεργία ΕΜΕΛ: Απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται οι μαθητές ως μοχλός πίεσης

«Ευχόμαστε ότι σήμερα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα και θα αρθούν τα απεργιακά μέτρα»

Newsroom K

Τους έντονους προβληματισμούς της και τις ανησυχίες της, εκφράζει μέσω γραπτής ανακοίνωσης η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης μετά την απόφαση των οδηγών της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) να κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, έχει καλέσει επανειλημμένα όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν ότι είναι δυνατόν για αποφυγή μέτρων που επηρεάζουν τους μαθητές.

«Δυστυχώς, σημειώνει, παρά τις εκκλήσεις μας δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προς επίλυση των διαφορών και τερματισμού του φαινομένου των απεργιών που επηρεάζουν τους μαθητές».

«Το τέλος της σχολικής χρονιάς πλησιάζει και οι μαθητές ετοιμάζονται να μπουν στην μάχη των εξετάσεων», υπογραμμίζει.

Συμπληρώνει δε, πως οι απεργίες των σχολικών λεωφορείων τους στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα τους στη μάθηση και στην προετοιμασία τους για καλύτερα αποτελέσματα, προσθέτοντας παράλληλα ότι το μεγάλο πλήγμα θα το υποστούν οι τελειόφοιτοι.

Τονίζουν δε, ότι ο επόμενος μήνας είναι ο μήνας των Παγκυπρίων Εξετάσεων και πρέπει όλοι να αναλογιστούν τη σοβαρότητα των Εξετάσεων και να αποφύγουν οποιαδήποτε μέτρα που θα επηρεάσουν τις Παγκύπριες Εξετάσεις και κατ’ επέκταση το μέλλον των παιδιών μας.

«Ως Οργανωμένοι Γονείς, συνεχίζουν, αλλά και απλά ως γονείς, έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας, και να διασφαλίσουμε το καλώς νοούμενο συμφέρον τους. Το θεωρούμε απαράδεκτο κάθε φορά που υπάρχει διαμάχη μεταξύ εργαζομένων με την Εταιρεία ή Εταιρείας με την Αρμόδια Αρχή, να χρησιμοποιούνται οι μαθητές ως μοχλός πίεσης για εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων». Ποιος επιτέλους θα σκεφθεί τα παιδιά;»

Καταλήγοντας, αναφέρουν πως εύχονται ότι σήμερα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα και θα αρθούν τα απεργιακά μέτρα που θα επιτρέψουν στη ομαλή συνέχιση της σχολικής χρονιάς για χιλιάδες μαθητές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Τσίπρας

«Ακόμη ένας Χριστόφιας πάει!»
ΑΚΑ  |  09:27

Η εξάδα που παίρνει εισιτήριο για Βρυξέλλες (βιογραφικά, φωτος)

«Αν καταφέρουν και συνεργαστούν για το καλό της Κύπρου, θα εισπράξουν το εύγε του Κυπριακού Λαού, διαφορετικά ...»
ΑΚΑ  |  09:26

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Προς Κελ-αήδη=Προδότες να γυρέψεις στη φάρα που προέρχεσαι που κουβάλησε την Τουρκία στη Κύπρο!»
Christos A.  |  08:04

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X