ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:42
 

Οργανωμένοι Γονείς Μέσης: Έλλειψη σεβασμού η απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ

Η συνεργασία μεταξύ των δύο σωμάτων ισχύει επιλεκτικά και υπό προϋποθέσεις τονίζεται στην ανακοίνωση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, στην οποία αναφέρεται ότι η Οργάνωση δεν θα συμμετέχει σε καμία συνάντηση στην οποία θα παρευρίσκεται ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, αλλά και άλλες δηλώσεις μελών της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ, δείχνει έλλειψη σεβασμού και προσβάλλει τόσο τον Θεσμό των Οργανωμένων Γονιών γενικά, όσο και τον θεσμό του Προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

«Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ , στην οποία αναφέρεται ότι η Οργάνωση δεν θα συμμετέχει σε καμία συνάντηση στην οποία θα παρευρίσκεται ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, κος Κυριάκος Νικηφόρου», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι παρόλο που στην συνέχεια της ανακοίνωσης τους, αναφέρουν ότι αναγνωρίζουν τον πολύ σημαντικό ρόλο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, ότι πάντοτε είχαν και θα έχουν αγαστή συνεργασία και ότι την θεωρούν σύμμαχο τους προς την επίλυση ζητημάτων που αφορούν το δημόσιο σχολείο, εντούτοις η ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα και η στάση τους τους τελευταίους μήνες, αναιρεί τα όσα αναφέρουν και κάθε άλλο παρά αυτό υποδηλώνει.

«Για εμάς προέχει πάντα το συμφέρον των παιδιών μας και του δημόσιου σχολείου».

Προφανώς, σημειώνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η αναγνώριση του σημαντικού ρόλου των Οργανωμένων Γονιών και η συνεργασία μεταξύ των δύο σωμάτων ισχύει επιλεκτικά και υπό προϋποθέσεις.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης υπογραμμίζει ότι είναι ένα το ανώτατο θεσμικό όργανο των Οργανωμένων Γονιών Μέσης Εκπαίδευσης και ο κ. Κυριάκος Νικηφόρου είναι ο δημοκρατικά εκλελεγμένος πρόεδρος της.

«Η ανακοίνωση τους αυτή, αλλά και άλλες δηλώσεις μελών της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ, θεωρούμε ότι δείχνει έλλειψη σεβασμού και προσβάλλει τόσο τον Θεσμό των Οργανωμένων Γονιών γενικά, όσο και τον θεσμό του προέδρου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας ειδικά αφού, σύμφωνα με το καταστατικό μας, η Συνομοσπονδία εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της. Οι Οργανωμένοι Γονείς, έχουν εκφράσει πάμπολλες φορές τον σεβασμό τους προς τους εκπαιδευτικούς και το έχουν αποδείξει επανειλημμένα. Δήλωσαν επανειλημμένα και δηλώνουν ξανά ότι είναι πάντα έτοιμοι, να συμμετέχουν σε συναντήσεις/συζητήσεις/επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν και οι Οργανώσεις των εκπαιδευτικών», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι πέραν των όποιων άλλων διαφωνιών/προβλημάτων μεταξύ των δύο Σωμάτων και πάνω από κάθε μικροπολιτικό και μικροκομματικό συμφέρον, «για εμάς προέχει πάντα το συμφέρον των παιδιών μας και του δημόσιου σχολείου».

«Στις αμέσως επόμενες μέρες, η Συνομοσπονδία θα προβεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη και θα τοποθετηθεί σε όλα τα θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της Παιδείας για να ενημερωθούν οι γονείς και oi μαθητές αλλά και η κοινή γνώμη», καταλήγει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, στην ανακοίνωση της .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X