ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:03
 

«ΟΧΙ» Υπουργείου Παιδείας σε νέα παρέλαση

Αρνητικό σε νέα ημερομηνία μετά και την απόφαση για ακύρωση των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Διχασμένη εμφανίζεται η κυπριακή κοινωνία μετά την ακύρωση των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου κατόπιν κατεπείγουσας ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας. Το γεγονός πως αρκετές πόλεις και κοινότητες αγνόησαν την ανακοίνωση του Υπουργείου και διεξήγαν κανονικά τις παρελάσεις δημιούργησε ένα κλίμα αντιπαράθεσης, οδηγώντας το υπουργείο να περάσει στην αντεπίθεση.

Ειδικότερα στην Πάφο, Λεμεσό και Παραλίμνι οι παρελάσεις έγιναν παρουσία μελών του υπουργικού συμβουλίου στις εξέδρες των επισήμων, δείγμα του ότι η εντολή του Υπουργείου Παιδείας δεν εισακούστηκε ούτε εφαρμόστηκε καθολικά. Στην Πάφο τον χαιρετισμό δέχτηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, στη Λεμεσό ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ενώ στο Παραλίμνι η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου. Σε Λάρνακα και Λευκωσία οι όποιες διελεύσεις τμημάτων έγιναν χωρίς την παρουσία επισήμων.

Δεν θα γίνει άλλη παρέλαση

Κατηγορηματικό ως προς τη μη διενέργεια νέας παρέλασης είναι το Υπουργείο Παιδείας μετά και τα γεγονότα της Δευτέρας 28/10 σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας Σπύρου Αντωνέλλου με δηλώσεις του στην «Κ». Ο κ. Αντωνέλλος υποστήριξε πως από τη στιγμή που στις πλείστες πόλεις πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις, δεν υπάρχει λόγος να οριστεί νέα ημερομηνία διενέργειας παρελάσεων σε όλες τις πόλεις.

Υπεραμύνθηκε ταυτόχρονα της απόφασης του Υπουργείου να προβεί σε ακύρωση, μιας και γνώμονας ήταν η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και «όχι απλά να μην βραχούν τα παιδιά όπως μας κατηγορούν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Επεδείξαμε ταυτόχρονα τεράστια ευαισθητοποίηση μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρόνου από κεραυνό την Κυριακή» σημείωσε ο κ. Αντωνέλλος, ο οποίος απέκρουσε παράλληλα τις κατηγορίες για καθυστερημένη ενημέρωση.

Ο κ. Αντώνελλος υποστήριξε παράλληλα πως η απόφαση για την ακύρωση της παρέλασης ελήφθη ήδη από τις 08:50 και το Υπουργείο προχώρησε τάχιστα στην έκδοση της κατεπείγουσας ανακοίνωσης, ειδικά από τη στιγμή που υπήρχε η σύσταση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Πρόσθεσε παράλληλα πως η έκθεση ατόμων σε έντονα καιρικά φαινόμενα εμπεριείχε τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια τους, σε ανοικτούς χώρους με πολλά καλώδια και ηλεκτρικές συσκευές.

Ερωτηθείς παράλληλα για το ποιος έχει την ευθύνη σε περίπτωση που παρατηρείτο το οποιοδήποτε δυσάρεστο φαινόμενο, ο κ. Αντωνέλλος απάντησε πως από τη στιγμή που το υπουργείο αποφάσισε την ακύρωση, την ευθύνη την φέρει ο εκάστοτε υπεύθυνος που αποφάσισε τη διεξαγωγή της παρέλασης. Σημείωσε παράλληλα πως το υπουργείο θα προβεί σε συστάσεις προς όσους δεν υπάκουσαν τις αποφάσεις και έδρασαν κατά το δοκούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Παναγιώτου

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X