ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάει για παράταση το άνοιγμα των σχολείων - Στην «πρίζα» μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Όσα ανέφερε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης

Στη δίνη της έξαρσης των κρουσμάτων που έχουν επιφέρει και σημαντική επιδημιολογική επιβάρυνση έχουν βρεθεί εδώ και εβδομάδες οι σχολικές μονάδες.

Ο αυξημένος αριθμός περιστατικών ανάμεσα σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε νεαρότερες ηλικίες αλλά και η δυσκολία της αυστηροποίησης των μέτρων και πρωτοκόλλων -όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδάκια- έχει δημιουργήσει ένα ντόμινο θέτοντας αρκετές τάξεις ή και ολόκληρα σχολεία… νοκ-άουτ.

Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες αυστηροποίησης των μέτρων και με συστάσεις που προήλθαν από την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για παράταση στην επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες μέχρι την επόμενη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου. Με την επιδημιολογική εικόνα να είναι ρευστή και τα δεδομένα ιδιαίτερα ευμετάβλητα δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Δρ Πέτρος Καραγιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανησυχία που υπάρχει γύρω από την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες αλλά και την εν γένει ομαλή λειτουργία τους. Όπως μας ανέφερε συγκεκριμένα ήδη κάποια Πανεπιστήμια προσανατολίζονται στο να ξεκινήσουν με διαδικτυακά μαθήματα εώς ότου παρατηρηθεί μια σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Τα σχολεία μπορούν να προκαλέσουν τεράστιο πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «Πρόκειται αρχικά για χώρους, στους οποίους για αρκετές ώρες συνυπάρχουν πρόσωπα των οποίων η εμβολιαστική κάλυψη είναι ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα αφού έχοντας ν’αντιμετωπίσουμε την υπερμεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης και μάλιστα μεταξύ παιδιών, δεν είναι εύκολο να πιέζονται τα παιδάκια τόσες ώρες για να τηρήσουν ευλαβικά μέτρα και πρωτόκολλα».

Αυτό που αναμένεται ο ίδιος να προτείνει όπως ανέφερε στην «Κ» -στην καθιερωμένη συνάντηση επιδημιολόγων με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα- είναι την παράταση στο άνοιγμα των σχολείων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, δηλαδή με ορίζοντα τις 17 Ιανουαρίου. Με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα δήλωσε καταληκτικά, ακόμα και ν’ανοίξουν κανονικά τα σχολεία θα έχουμε συνεχώς θετικά περιστατικά ενώ πάρα πολλοί θα πρέπει να τεθούν σε αυτοπεριορισμό κάτι που δεν θα ευνοήσει την ομαλή λειτουργία των μαθημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση