ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παν. Κύπρου για έκθεση ΕΥ: Θα προχωρήσουμε σε βελτιωτικές ενέργειες

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

ΚΥΠΕ

Το Πανεπιστήμιο Κύπρο έχει μελετήσει με προσοχή τις διαπιστώσεις και συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και θα προχωρήσει σε βελτιωτικές ενέργειες και δράσεις με πλοηγό μας πάντα τα διεθνή πανεπιστημιακά πρότυπα λειτουργίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου για την ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τα έτη 2019, 2020, που δημοσιεύτηκε χθες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Πανεπιστήμιο Κύπρο έχει επίσης απαντήσει τεκμηριωμένα στην Ελεγκτική Υπηρεσία για τα ζητήματα που εγείρονται. "Αναγνωρίζουμε τον ρόλο των ανεξάρτητων θεσμών και του Γενικού Ελεγκτή στην εμπέδωση της κουλτούρας της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της χρηστής διακυβέρνησης και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τόσο την Ελεγκτική Υπηρεσία, αλλά και τους υπόλοιπους πολιτειακούς φορείς και την ευρύτερη κοινωνία ότι με αυτές τις αρχές λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ανθρώπινο δυναμικό του", προστίθεται.

"Θέλουμε έναν οργανισμό ευέλικτο και προσαρμοστικό επειδή θέλουμε να εξυπηρετούμε με υποδειγματικό τρόπο τη φοιτητική κοινότητα και θέλουμε να εργαζόμαστε αποτελεσματικά με τους εταίρους και συνεργάτες μας στην Κύπρο και στο εξωτερικό, παράγοντας ουσιαστική έρευνα με επίδραση", σημειώνεται.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει περηφάνεια για το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του προσωπικό για τις διακρίσεις του και την εξωτερική χρηματοδότηση που διεκδικεί, αλλά και τις ουσιαστικές συνέργειες που καθιέρωσε αναπτύσσοντας εφαρμογές που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη, όπως αναφέρει. Επισημαίνει παράλληλα πως η κρίση και άλλοι παράγοντες επιβράδυναν την κτηριολογική ανάπτυξη του πανεπιστημίου, "ωστόσο οι υπηρεσίες και τα σώματα του Πανεπιστημίου έχουν εγκύψει στη διαχείριση των κατασκευαστικών έργων, ώστε αυτά να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν ακολουθώντας τις διαδικασίες".

Τέλος διαβεβαιώνει όλους τους εταίρους και φορείς ότι η αυτό-βελτίωση είναι μία συνεχής διαδικασία για τον οργανισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Κύπρο έχει μελετήσει (;) μετά προσοχής τις διαπιστώσεις και συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αλλά, ως εκπαιδευτικό Ίδρυμα, δεν έπραττε μετά προσοχής πρότερον για να στέλνει τα σωστά και θετικά μηνύματα εντός και εκτός.
Υπό τον ίδιο Πρύτανη και ίδιες συνθήκες δύσκολο το εγχείρημα για βελτιωτικές ενέργειες.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση