ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ απέστειλαν λίστα εθελοντών για το Υπ. Υγείας

«Η ΟΛΤΕΚ δήλωσε έτοιμη να βοηθήσει και σε άλλες υπηρεσίες αν χρειαστούν εθελοντές», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, Λένος Λοϊζου.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μία λίστα εθελοντών εκπαιδευτικών, μελών της, για το Υπουργείο Υγείας, που ξεπερνά τα 60 άτομα, απέστειλε η ΠΟΕΔ.

Εξάλλου, η ΟΛΤΕΚ δήλωσε έτοιμη να βοηθήσει και σε άλλες υπηρεσίες αν χρειαστούν εθελοντές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, Λένος Λοϊζου.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί, με ανακοίνωσή της, τα μέλη της, όπως μέχρι την Παρασκευή, 20 Μαρτίου, αποστείλουν στην Οργάνωση ποιοι θα ήθελαν να προσφέρουν ως εθελοντές για τα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης και ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, τη Δευτέρα είχε επικοινωνήσει με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, και ΟΛΤΕΚ, προκειμένου να συμβάλουν οι εκπαιδευτικοί ως εθελοντές στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι μετά την επικοινωνία, που είχε η Οργάνωση με τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τη δυνατότητα εκπαιδευτικών, που εθελοντικά θα μπορούσαν να στελεχώσουν Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως για παράδειγμα τηλεφωνικά κέντρα, η ΠΟΕΔ ανταποκρίθηκε αμέσως στη συγκεκριμένη παράκληση και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών, ανταποκρίθηκε θετικά.

«Ήδη έχει αποσταλεί προς το Υπουργείο μιας λίστα εθελοντών εκπαιδευτικών για το Υπουργείο Υγείας που ξεπερνά τα 60 άτομα. Το σημαντικό είναι ότι σε αυτούς τους εθελοντές, υπάρχουν και άτομα με κάποιες επιπλέον εξειδικευμένες γνώσεις και προσόντα που μπορούν να αξιοποιηθούν περαιτέρω, όπως για παράδειγμα εκπαιδευτικοί, που κατέχουν τη νοηματική γλώσσα για να βοηθήσουν στην επικοινωνία με κωφά άτομα, εκπαιδευτικοί που ήταν πρώην νοσηλευτές και άλλα», πρόσθεσε.

Ο κ. Φυλακτού εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή το συντομότερο «με τη συμβολή όλων μας να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID-19 και να αντιμετωπιστεί με τις λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς, το πρόβλημα της πανδημίας».

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Όσον αφορά το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, ο κ. Φυλακτού είπε πως αυτή συνεχίζεται στη βάση του προγραμματισμού, που έγινε από τις διευθύνσεις των σχολείων, τηρώντας τα αυστηρά μέτρα του διατάγματος της Κυβέρνησης, αλλά και υλοποιώντας και διεκπεραιώνοντας τις εργασίες που αποστέλλονται με εγκυκλίους από το Υπουργείο Παιδείας.

«Κάποιοι είναι σπίτι τους και ετοιμάζονται να κάνουν τηλεδιάσκεψη. Χθες έκαναν τα τηλέφωνα τους, μίλησαν με τις οικογένειες των μαθητών τους, κ.λπ. Ήταν πολύ θετική η επαφή με τις οικογένειες. Έχουμε αυτή τη θετική ανταπόκριση. Δεν ξεκίνησε η ψηφιακή εκπαίδευση, εκείνη η άμεση. Σιγά – σιγά τα σχολεία θα αρχίσουν να προωθούν μετά από νεότερες οδηγίες που θα πάρουν από το Υπουργείο, το υλικό που συλλέγουν προκειμένου να το αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους ή να το προωθήσουν με άλλους τρόπους στους μαθητές τους», σημείωσε.

ΟΛΤΕΚ: Έτοιμη να βοηθήσει και σε άλλες υπηρεσίες

Η ΟΛΤΕΚ δήλωσε έτοιμη να βοηθήσει και σε άλλες υπηρεσίες αν χρειαστούν εθελοντές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, Λένος Λοϊζου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας να δηλώσουν εθελοντές μέλη τους, ο κ. Λοϊζου είπε ότι έχουν καταγράψει σημαντικό αριθμό εθελοντών, προσθέτοντας ότι απέστειλαν τα ονόματα στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένουν πότε θα τους αξιοποιήσουν.

Σημείωσε ότι από την ίδια στιγμή της έκκλησης δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν ως εθελοντές η ίδια η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ.

Ο κ. Λοίζου υπογράμμισε ότι είναι συγκινητική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτό το κάλεσμα της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας. «Σύντομα θα βγούμε νικητές και από αυτή την μάχη», πρόσθεσε.

Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Όσον αφορά το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, ο κ. Λοϊζου είπε πως είμαστε στα αρχικά στάδια αυτής της πανδημίας, και πρόσθεσε ότι με την πρώτη ύφεση να γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης και αν επιβάλλεται να πάμε στα σχολεία, να πάμε στα σχολεία.

«Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν αρχίσει και μέσω Viber και μέσω Facebook και με οποιονδήποτε άλλο μέσο διαδικτυακής ενημέρωσης μπορούν να κάνουν κάποιο μάθημα ή να αποστείλουν κάποιες σημειώσεις στους μαθητές τους, ήδη το έχουν κάνει χωρίς να λειτουργήσει η πλατφόρμα που έχει εξαγγελθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Φυσικά, εκεί που επιτρέπεται, διότι δεν είναι όλοι οι μαθητές που έχουν κάμερα ή τάμπλετ ή οτιδήποτε άλλο, και πολλοί μαθητές δεν έχουν ίντερνετ, διότι σε κάποια χωριά δεν έχει ακόμα ίντερνετ. Όπου επιβάλλεται ήδη αρχίσαμε και το κάνουμε, αλλά αντιλαμβάνεστε το μάθημα της τάξης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με το μάθημα της τηλεδιάσκεψης», πρόσθεσε.

ΟΕΛΜΕΚ: «Ενδιαφέρομαι να προσφέρω ως Εθελοντής»

Στο μεταξύ, η ΟΕΛΜΕΚ σε εγκύκλιο της προς τους Διευθυντές / Διευθύντριες, Καθηγητές / Καθηγήτριες, Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης τους πληροφορεί ότι έχουν ενημερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ότι το Υπουργείο Υγείας έχει μεγάλη ανάγκη από εθελοντές για τα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης και ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Η Οργάνωση τους καλεί όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν ως εθελοντές από το σημαντικό αυτό πόστο για την τηλεφωνική ενημέρωση των συμπατριωτών μας, υπό την ευθύνη βεβαίως του Υπουργείου Υγείας, για τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης του ιού αυτού, να απαντήσουν ηλεκτρονικά στο e-mail της ΟΕΛΜΕΚ (info@oelmek.com.cy) γράφοντας την φράση «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ».

Τους καλεί, τέλος, όπως απαντήσουν μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 12.00μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ