ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΟΕΔ: Το Υπ. Παιδείας αποφάσισε την εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία

Κατά την συνάντηση, δόθηκε η εξήγηση ότι θα πραγματοποιηθεί μια μελέτη τις επόμενες μέρες σε σχέση με τις ανάγκες, όπως ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους στην «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την απόφαση για εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία, έλαβε το Υπουργείο Παιδείας όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο Χάρης Χαραλάμπους, κατά την συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Παιδείας, δόθηκε η εξήγηση ότι θα πραγματοποιηθεί μια μελέτη τις επόμενες μέρες σε σχέση με τις ανάγκες. Εισήγηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων ήταν όπως αρχίσει το συντομότερο η εγκατάσταση κλιματιστικών σε μικρά σχολεία, όπως τα νηπιαγωγεία και οι προδημοτικές ή στα σχολεία τα οποία έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν όσον αφορά το ηλεκτρικό φορτίο.

Η σχετική ανάρτηση του κ. Χαραλάμπους:

Στη σημερινή σύσκεψη για τα κλιματιστικά, μας ανακοινώθηκε η επίσημη απόφαση του ΥΠΠΑΝ, για εγκατάσταση κλιματιστικών στα δημόσια σχολεία. Πολύ σύντομα όπως μας λέχθηκε, θα ανακοινωθεί προκαταρτική μελέτη-πρόταση από το ΥΠΠΑΝ.

Στόχος όπως μας δηλώθηκε από το ΥΠΠΑΝ, είναι να αρχίσει η σταδιακή εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία που θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν κλιματιστικά, το συντομότερο.

Η έντονη επιμονή μας για το θέμα εδώ και χρόνια, άρχισε να φέρνει αποτέλεσμα. Αν δεν υπήρχε αυτή η έντονη προβολή του θέματος τα τελευταία χρόνια και οι συνεχείς μας διαμαρτυρίες, θεωρώ πως δεν θα φτάναμε στη σημερινή θετική απόφαση.

Η διαχρονική άρνηση για εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία από την Πολιτεία με διάφορες προφάσεις, μετατρέπεται σήμερα σε απόφαση εγκατάστασης κλιματιστικών. Εκ των πραγμάτων όπως διαφάνηκε στη σύσκεψη, είναι πιο εύκολο και εφικτό να αρχίσει η εγκατάσταση από μικρότερες σχολικές μονάδες.

Χάρης Χαραλάμπους Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Α.Κί.ΔΑ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση