ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προδρόμου - Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από εκπαιδευτικούς και διευθύνσεις σχολείων

ΚΥΠΕ

Οι απουσίες εκπαιδευτικών αντιμετωπίζονται και αναπληρώνονται και τις τελευταίες δύο μέρες δεν έμειναν παιδιά χωρίς εκπαίδευση, είτε με αντικαταστάσεις είτε με διάφορες άλλες διαδικασίες, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας ύστερα από ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας για το θέμα.

Αναφέροντας ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στα σχολεία λόγω της πανδημίας, είπε ότι όταν γίνεται λόγος για αντικαταστάσεις εννοούν την διαδικασία που ακολουθεί η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας που είναι θεσπισμένή με ειδικούς κανονισμούς. Όταν ακούμε, είπε, ότι έλειπαν 100 εκπαιδευτικοί και έχουν αντικατασταθεί οι 70, δεν σημαίνει ότι δεν συμπληρώθηκαν οι θέσεις για τους υπόλοιπους 30. Υπάρχουν όπως είπε διαδικασίες και τρόποι στο Υπουργείο Παιδείας με τους οποίους γίνεται αναπλήρωση.

Κάλεσε επίσης τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να σταματήσουν να δίνουν δημοσίως στατιστικά στοιχεία που δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις, που παρουσιάζουν διαφορά ανάμεσα στις απουσίες και τον αριθμό των αντικαταστάσεων.

Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, είναι ένας διαρκής αγώνες και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από εκπαιδευτικούς και τις διευθύνσεις των σχολείων.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμα ότι μέσα από προτάσεις του Υπουργείου Υγείας που οδηγήθηκαν σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο θα υπάρξει μια νέα διαδικασία αντιμετώπισης στενών επαφών ώστε να διευκολυνθεί κατά πολύ το έργο στα σχολεία.

Εξέφρασε παράλληλα αισιοδοξία να συνεχίσει κανονικά η λειτουργία των σχολείων και η φοίτηση με φυσική παρουσία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπή Παιδείας, Βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς είπε ότι έγιναν δέκτες πολλών παραπόνων για την κατάσταση στα σχολεία λόγω της έξαρσης της πανδημίας και ότι θα ενημερωθούν για το θέμα την ερχόμενη Παρασκευή σε έκτακτη συνεδρία στην παρουσία και του Υπουργού Παιδείας. Κάλεσε όλες τις δυνάμεις της πολιτείας να συνδράμουν για να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης και εξέτασης των μαθητών.

Όσον αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων και το αίτημα για αναβολή είπε ότι θα δουν πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και θα αξιολογήσουν ψύχραιμα το θέμα, ιδιαίτερα για τους τελειόφοιτους, που παρακάθονται σε εξετάσεις για το μέλλον τους υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε ότι η κατάσταση στα σχολεία είναι πολύ δύσκολη λόγω και των αντικειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν αλλά και λόγω της έλλειψης προγραμματισμού, προχειρότητας και διαλόγου του Υπουργείου με τους εμπλεκόμενους φορείς. Έκανε λόγο για παιδιά που μένουν στο σπίτι ως κρούσματα ή στενές επαφές χωρίς ουσιαστική εκπαιδευτική απασχόληση, για παιδιά που ετοιμάζονται να δώσουν κρίσιμες εξετάσεις ενώ οι εκπαιδευτικοί τους δεν είναι στα σχολεία.

Έκανε επίσης λόγο για σοβαρότατες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές και είπε ότι δεν υπάρχουν αντικαταστάσεις και αναπληρώσεις διότι δεν υπήρξε ο κατάλληλος προγραμματισμός.

Σημείωσε ότι ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ζητούσαν να αναβληθούν οι εξετάσεις των τετραμήνων γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν παιδαγωγικό έγκλημα, δυστυχώς το ανεξήγητο γινάτι του Υπουργού Παιδείας και του ΔΗΣΥ οδήγησε στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση