ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προδρόμου: Όραμα μας ένα ισχυρό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Ο αριθμός των φοιτητών σε πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αυξήθηκε κατά 63%

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε την Πέμπτη ότι ένα ισχυρό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί όραμα της Κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η γνώση, η έρευνα και η ακαδημαϊκή αριστεία είναι αναμφίβολα ο πλούτος των εθνών στις μέρες μας.

Ο κ. Προδρόμου μιλούσε κατά την επίσημη τελετή έναρξης του American University of Cyprus, στη Λάρνακα, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας στην αγγλική γλώσσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, είπε, ο αριθμός των φοιτητών σε πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αυξήθηκε κατά 63% από 32.864 το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 σε 53.262 το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Ο Υπουργός Παιδείας, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του γιατί με την εγγραφή του American University of Cyprus, ο αριθμός των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Κύπρο ανέρχεται σε δέκα. «Με αυτό τον τρόπο, σταδιακά επιτυγχάνουμε τον στόχο μας να μετατρέψουμε την Κύπρο σε ένα περιφερειακό κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας», σημείωσε.  

Η ανακοίνωση της λειτουργίας ενός νέο πανεπιστημίου είναι «καλά νέα», είπε, καλωσορίζοντας το American University of Cyprus, στη Λάρνακα και την Κύπρο και προσβλέποντας στην συμβολή του στη γνώση, την ακαδημαϊκή αριστεία και την ευημερία των νέων και της κοινωνίας γενικότερα. «Η γνώση, η έρευνα και η ακαδημαϊκή αριστεία είναι αναμφίβολα ο πλούτος των εθνών στις μέρες μας», ανέφερε.

Ο κ. Προδρόμου διαβεβαίωσε επίσης ότι οι επίσημες αρχές της Κύπρου υποστηρίζουν με τον κάθε δυνατό τρόπο την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ενθαρρύνουν την ιδιωτική επένδυση στον τομέα. Αποτελεί «ισχυρή μας πεποίθηση ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι το όχημα για την ομαλή προσαρμογή στις συνεχείς κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές της σύγχρονης εποχής», είπε, μεταξύ άλλων.

«Ένα ισχυρό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και εμπνευσμένο από τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που διαμορφώνουν ισχυρές προσωπικότητας, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην πρόοδο και την ευημερία της Κύπρου, είναι ένα όραμα προς την κατεύθυνση του οποίου η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δίνουν μεγάλη έμφαση», σημείωσε, τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση