ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα οι μαθητές

Οι εξετάσεις ανά τετράμηνο αποτελούν «κόκκινο πανί» για την ΠΣΕΜ, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων

Του Γιάννου Λύτρα

Η εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων φαίνεται πως οδηγεί σε νέα ένταση, ανάμεσα σε μαθητές και Υπουργείο Παιδείας. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας 09/12 η ΠΣΕΜ αντικατοπτρίζει τις αντιδράσεις, οι οποίες δεν έπαψαν να υπάρχουν, ακόμα και τώρα που οι εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι μαθητές προειδοποιούν με την λήψη δυναμικών μέτρων, τα οποία θα μελετηθούν μετά το πέρας της πρώτης φάσης των εξετάσεων τετραμήνων.

Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών, Γιάννης Λαπήθιος, είπε ότι στις 20 Δεκεμβρίου η οργάνωση των μαθητών δεν θα προσέλθει με προκατάληψη στην συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου. Η θέση για την κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, ωστόσο, δεν αλλάζει και θα κατατεθεί ξανά.

Η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ το απόγευμα της Δευτέρας, ανέφερε επί λέξει τα εξής: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με δυναμικά μέτρα μέχρι να καταργηθεί το έκτρωμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο». Η «Κ» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΠΣΕΜ, Γιάννη Λαπήθιο, ο οποίος διευκρίνισε ότι, αν το Υπουργείο Παιδείας εισακούσει τις εισηγήσεις τους, δεν υπάρχει λόγος για την λήψη των δυναμικών μέτρων. Ωστόσο, αν το Υπουργείο συνεχίσει με τον ίδιο αυταρχισμό, είπε, θα αποφασιστεί η λήψη μέτρων. Αυτά τα μέτρα ενδεχομένως να αφορούν αποχή από τα μαθήματα, ακόμα και κινητοποιήσεις.

Ο κος Λαπήθιος επεσήμανε ότι η θέση της ΠΣΕΜ ήταν η ίδια από τότε που οι εξετάσεις ανά τετράμηνο ήταν ακόμα υπό μορφή νομοσχεδίου. Αναφέρθηκε επίσης σε δημοψηφίσματα και υπογραφές οι οποίες συνελέχθησαν από τους μαθητές, κατά των εξετάσεων τετραμήνων, χωρίς ωστόσο αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες να γίνονται σεβαστές από την Κυβέρνηση. Παράλληλα, είπε ότι και η πλειοψηφία των καθηγητών τάσσεται κατά των τετραμήνων, υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνονται σεβαστές οι θέσεις των δύο βασικών πυλώνων του τομέα της εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X