ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΣΕΜ: Ανησυχία και προβληματισμός για την νέα κατάσταση στα σχολεία

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ελλιπή διαχείριση, ενώ αναφέρει ότι η ίδια η έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε όλα τα επίπεδα, ήταν ανεπανάληπτα πρόχειρη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΠΣΕΜ εκφράζει την έντονη ανησυχία της αλλά και τον προβληματισμό της, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία, τόσο γενικά όσο και με τα νέα δεδομένα, μετά τα τελευταία μέτρα.

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ελλιπή διαχείριση, ενώ αναφέρει ότι η ίδια η έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε όλα τα επίπεδα, ήταν ανεπανάληπτα πρόχειρη.

«Δυστυχώς, αν και γνωρίζαμε εδώ και μήνες ότι θα ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα για να είναι όσο πιο ομαλή η λειτουργία των σχολείων», αναφέρει.

Προσθέτει ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τους μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της επαρχίας Λεμεσού και Πάφου, δημιουργούν αναμφίβολα, δικαιολογημένες αντιδράσεις και ανησυχίες τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς, αφού εκ των πραγμάτων δημιουργούνται ανισότητες στη μάθηση. Αναφέρεται επίσης ότι παραμένουν σοβαρά ερωτήματα αναπάντητα.

«Έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στο διαδίκτυο; Έχουν εξοπλιστεί (όπως έπρεπε εδώ και καιρό) όλοι οι μαθητές με τεχνολογικό εξοπλισμό; Γιατί ακόμα συζητούμε για τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων, τόσους μήνες μετά την πανδημία; Θα αποφασίσει επιτέλους κάποιος στο Υπουργείο να μας ακούσει για την ανάγκη αναπροσαρμογής της ύλης; Τι θα γίνει με την περσινή ύλη που δεν καλύφθηκε; Πως καλύπτεται η ανισότητα που δημιουργείται για Λεμεσό και Πάφο και τι θα γίνει με την εξεταστέα ύλη σε σχέση με αυτό;», διερωτάται η ΠΣΕΜ.

Εκφράζεται η άποψη πως άμεσα πρέπει να αναπροσαρμοστεί η διδακτέα ύλη και να εξεταστεί το ζήτημα της εξεταστέας ύλης των Παγκυπρίων από τώρα. Ταυτόχρονα θεωρεί ότι μέσα στο περιβάλλον που υπάρχει, θα είναι εγκληματικό, να εφαρμοστούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο, αφού θα ενισχύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα με την διδακτέα ύλη και τον διδακτικό χρόνο που χρειάζεται να καλυφθεί και θα ενισχύσουν την παραπαιδεία, το άγχος, τη βαθμοθηρία. Η οργάνωση θεωρεί ότι δεδομένων και των μέτρων για την πανδημία που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, οι εξετάσεις ανά τετράμηνο πρέπει τουλάχιστον να ανασταλούν για τη φετινή χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Επ. Περιβάλλοντος: Προτρέπει τους επισκέπτες της φύσης να μαζεύουν τα σκουπίδια τους

«Δεν είναι καλύτερα να τους ρίχνουν πρόστιμα παρά να τους προτρέπουν να μαζεύουν τα σκουπίδια τους στο ...»
Leon  |  20:03

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση