ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Science Talks - Η νέα σειρά podcast του Πανεπιστημίου Κύπρου για την επιστήμη

Ακούστε τις συζητήσεις με τους ακαδημαϊκούς ερευνητές από το κινητό ή τον υπολογιστή σας

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δημιούργησε τη νέα σειρά podcast με τον τίτλο #ScienceTalks (https://anchor.fm/ucy-science-talks), όπου γίνονται συζητήσεις με ακαδημαϊκούς και ερευνητές για διάφορα επιστημονικά θέματα της ειδικότητάς τους.

Στόχος αυτής της σειράς είναι να συστήσει στο κοινό τους ερευνητές του ιδρύματος και να συνδέσει την επιστήμη και την κοινωνία, με την παρουσίαση εκλαϊκευμένων επιστημονικών θεμάτων.

Στα επεισόδια της σειράς έχουν μιλήσει καθηγητές για θέματα όπως είναι οι λοιμώξεις, οι μαθηματικές χρονοσειρές, η βιολογία των καρκινοϊών, το παιδικό άσθμα, ο ύπνος και τα όνειρα, η αλεξιθυμία, η διαχείριση συναισθημάτων, το Βυζάντιο και πολλά άλλα.

Όπως περιέγραψε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης “Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά του Πανεπιστημίου Κύπρου που στόχο έχει να φέρει κοντά τους πολίτες στην επιστήμη”

Τα επεισόδια πραγματοποιούνται με τη μορφή των podcast και ηχογραφούνται στο στούντιο του Κέντρου Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκη Στέλιος Ιωάννου. Δημιουργός της σειράς είναι η κα Μαρίζα Λαμπίρη, Λειτουργός Α’ Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και Επικεφαλής Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι ακροατές μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο alumni@ucy.ac.cy για σχόλια και εισηγήσεις θεμάτων που θα επιθυμούσαν να καλυφθούν στις εκπομπές.

Για να ακούσετε τα επεισόδια της σειράς Science Talks του Πανεπιστημίου Κύπρου, επισκεφτείτε τη σελίδα https://anchor.fm/ucy-science-talks 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση