ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε εγρήγορση για λήψη αποφάσεων η ΟΕΛΜΕΚ για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

Οι τροποποιήσεις που έγιναν στην Βουλή για τους Κανονισμούς δεν ικανοποιούν την οργάνωση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη δηλώνει ότι θα βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για λήψη αποφάσεων, για το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή ανά τετράμηνο.

Η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι αξιολογώντας την πληθώρα τροποποιήσεων που έγιναν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στους Κανονισμούς για την Αξιολόγηση του μαθητή σε κάθε τετράμηνο, διαπιστώνει ότι αυτές δεν ικανοποιούν την ΟΕΛΜΕΚ, καθώς δεν κινούνται σε ικανοποιητικό βαθμό προς την αναμενόμενη κατεύθυνση. Προσθέτει πως οι τροποποιήσεις περιέχουν κενά και αναπάντητα ερωτήματα.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η σθεναρή στάση της Οργάνωσης μαζί με άλλα οργανωμένα σύνολα και η αντίθεσή της στην «εξετασιοκεντρική» φιλοσοφία του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση του μαθητή με εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων, ήταν αυτή που οδήγησε στην αναβολή του θεσμού και στη μη εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας δήλωνε αποφασισμένο και έτοιμο να τις εφαρμόσει.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την άποψη ότι το Υπουργείο, αντί να αξιοποιήσει τον ένα χρόνο αναστολής του θεσμού με στόχο να διαλεχθεί εποικοδομητικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να ικανοποιήσει έστω και τις ελάχιστες προϋποθέσεις (αναθεώρηση Αναλυτικών Προγραμμάτων ώστε αυτά να είναι συμβατά με τον πραγματικά διαθέσιμο διδακτικό χρόνο, δημιουργία τράπεζας υλικού, καθολική και συστηματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, πρόβλεψη επαρκούς χρόνου για την εφαρμογή των εναλλακτικών μορφών αξιολόγησης κ.λπ.) για την επιτυχή έκβαση του νέου θεσμού, παρέμεινε πεισματικά εγκλωβισμένο σε απόλυτες θέσεις, τις οποίες αναγκάστηκε τελικά να αναιρέσει.

Παρατηρεί ακόμα ότι το Υπουργείο ανάλωσε τον χρόνο του σε επικοινωνιακούς σχεδιασμούς μέσω ενημερώσεων για τον τρόπο εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων και προωθούσε μια πρωτόγνωρη εκστρατεία προβολής του θεσμού, με καταχωρήσεις στα έντυπα μέσα και διαφημιστικά φιλμάκια στα ηλεκτρονικά μέσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ