ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε εξέλιξη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα»

Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Τραπεζών και Junior Achievement (Κύπρου)

ΚΥΠΕ

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών σε συνεργασία με τον οργανισμό Junior Achievement (Κύπρου) εφαρμόζουν για έκτη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Έκτης Τάξης Δημοτικών Σχολείων, παρά τις δυσκολίες που επέφερε στο εκπαιδευτικό σύστημα η πανδημία.

Το πρόγραμμα άρχισε την 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και τις 15 Απριλίου. Το φετινό πρόγραμμα καλύπτει συνολικά 15 Δημοτικά Σχολεία, απευθύνεται σε 509 μαθητές και μαθήτριες και γίνεται πραγματικότητα με την πολύτιμη βοήθεια 22 στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, τα οποία σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς των εκάστοτε τμημάτων παραδίδουν σε τρεις διαδικτυακές συναντήσεις την ύλη του προγράμματος.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στην εθελοντική συνδρομή επαγγελματιών κυρίως από τράπεζες της χώρας, οι οποίοι αφήνουν για λίγο τη συνήθη εργασία τους και αφιερώνουν χρόνο σε διαδραστικά παιχνίδια, συζήτηση και διάχυση βασικών γνώσεων για κύριες χρηματοοικονομικές έννοιες.

Σχολιάζοντας την υλοποίηση του φετινού, κάπως διαφοροποιημένου προγράμματος, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Μιχάλης Καμμάς, τόνισε ότι «φέτος είμαστε διπλά χαρούμενοι διότι ένα πρόγραμμα στο οποίο πιστέψαμε, προωθήσαμε και κάναμε πραγματικότητα εδώ και χρόνια δεν αποτέλεσε θύμα της πανδημικής κρίσης». Πρόσθεσε πως ήδη σχεδιάζονται τα επόμενα βήματά στο πεδίο της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης μέσω διεύρυνσης των υφιστάμενων προγραμμάτων αλλά και σχεδιασμού νέων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Junior Achievement Κύπρου, Αντιγόνη Κωμοδίκη, δηλώνει ότι «η διεξαγωγή του προγράμματος Ξοδεύοντας Έξυπνα προσφέρθηκε στα παιδιά βασιζόμενη στο διαδικτυακό μοντέλο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει υιοθετήσει και το Υπουργείο Παιδείας, μέσω ζωντανών τηλεδιασκέψεων".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση