ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε στασιμότητα ο διάλογος στη ΜΕΠΕΥ για τα εργασιακά ζητήματα των εκπαιδευτικών

Αντιδρούν και ανησυχούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για αυτή την εξέλιξη

Σε στασιμότητα βρίσκεται ο διάλογος στην ΜΕΠΕΥ για τα εργασιακά ζητήματα των εκπαιδευτικών τα οποία απασχόλησαν για περίπου τρείς μήνες τον τομέα της παιδείας αλλά και ευρύτερα τον εκπαιδευτικό κόσμο. Στις 26 Σεπτεμβρίου εκπαιδευτικές οργανώσεις και Διυπουργική Επιτροπή έδωσαν τα χέρια ούτως ώστε να τερματιστεί η κρίση που ξέσπασε στην παιδεία και να αρχίσει ο εποικοδομητικός διάλογος στην ΜΕΠΕΥ με σκοπό να επιλυθούν τα σημεία διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο εν λόγω διάλογος ξεκίνησε με καθυστέρηση ένα μήνα πριν και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου όπου σε μια τρίωρη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών έγινε μια πρώτη συζήτηση για τα θέματα που έθεσαν στο τραπέζι ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, και Υπουργείο Παιδείας.

Κατά την πρώτη και μοναδική συνεδρία τα θέματα τα οποία εξετάστηκαν αφορούσαν την Πίστωση διδακτικών ωρών, τον Βιολογικό Παράγοντα των νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών, τα καθήκοντα του Υπεύθυνου Τμήματος, την αναδιάρθρωση του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας τους, τον συνδικαλιστικό χρόνο, το Σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν το 60ο έτος για τη Μέση και το 58ο για τη Δημοτική Εκπαίδευση, το Ταμείο Πρόνοιας για εκπαιδευτικούς που δεν καλύπτονται σήμερα από το σχέδιο κρατικής σύνταξης, αλλά και τις αργίες.

Σημειώνεται δε, ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν καταθέσει γραπτώς τα επιχειρήματα τους στον πρόεδρο της Επιτροπής και Γενικό Διευθυντή του Υπ. Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη, για το κάθε θέμα ξεχωριστά αναμένοντας να αξιολογηθούν σε μεταγενέστερή συνεδρία ωστόσο έκτοτε δεν έγινε η οποιαδήποτε ενέργεια για συνέλθει η ΜΕΠΕΥ για αυτά τα ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτής της στασιμότητας οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αντιδρούν γιατί βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο διάλογος στην ΜΕΠΕΥ προγραμματίστηκε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και νοουμένου ότι βρισκόμαστε στα μέσα του μηνά και έχει πραγματοποιηθεί μόλις μια συνάντηση, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, ανησυχούν ότι αυτή η καθυστέρηση γίνετε σκόπιμα από την πλευρά της Κυβέρνησης ούτως ώστε με τη νέα σχολική χρονιά να ισχύσουν οι αποφάσεις τις 3ης Οκτωβρίου. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», η ΟΕΛΜΕΚ έχει αποστείλει επιστολή στον Γενικό Διευθυντή του Υπ. Οικονομικών, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της ΜΕΠΕΥ, μέσω της οποίας εξέφρασαν αυτές τις ανησυχίες.

Σε δηλώσεις του στην «Κ», ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, αναφέρει πως ο διάλογος είναι σε πλήρη στασιμότητα και προκύπτουν πολλά ερωτήματα από τη στιγμή που θα λήξει το χρονοδιάγραμμα που έθεσε το Υπουργικό Συμβούλιο σε δυο βδομάδες, «θεωρούμε ότι αν δεν αποφασιστεί κάτι άλλο ισχύει αυτά που αποφάσισαν ή θα ισχύσουν αυτά που γίνονταν τόσα χρόνια;». Τόνισε δε, ότι αυτή η στασιμότητα είναι αποκλειστική ευθύνη της επίσημης πλευράς, σημειώνοντας παράλληλα, ότι από τη στιγμή που ήρθε έτσι το χρονοδιάγραμμα απαιτούν να επανέλθουν τα πράγματα όπως ήταν πριν και δεν θα δεχθούν επειδή δεν ολοκληρώθηκε ο διάλογος να ισχύσουν οι αποφάσεις τις 3η Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X