ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:40
 

Συναντήθηκαν με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Παιδείας

Newsroom K

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι συναντήσεις που είχαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις με τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ με τα δύο κόμματα, σύμφωνα με ανάρτηση του ΓΓ της ΠΟΕΔ, να εκφράζουν την πλήρη στήριξή τους προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ζητώντας την απόσυρση ή την παγοποίηση των ετσιθελικών μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από εισηγήσεις του υπουργού Παιδείας και να στελεχωθούν τα σχολεία όπως αυτό ήταν προγραμματισμένο να γίνει πριν τις μονομερείς αποφάσεις στις 4 Ιουλίου.

Σημειώνεται ωστόσο παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις έχουν πάρει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, τονίζουν ότι οι ίδιοι παραμένουν έτοιμοι για τη «μάχη» που αναμένεται να δοθεί. Μια μάχη όπως τονίζουν αφορά την αξιοπρέπεια και το κύρος των εκπαιδευτικών πρώτα από όλα και στη συνέχεια την προάσπιση του δημοσίου σχολείου και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΑΚΕΛ : Στην κυβέρνηση η απόλυτη ευθύνη για την κρίση στην παιδεία

 Την στήριξή του στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών για διάλογο εξέφρασε το ΑΚΕΛ καταλογίζοντας απόλυτη ευθύνη για την κρίση στην κυβέρνηση για τις «μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις που έχει πάρει». Μετά και τη συνάντηση που είχε το ΑΚΕΛ με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου σημείωσε πως η κυβέρνηση οφείλει να παγώσει, τουλάχιστον, τις αποφάσεις της και να δώσει χώρο στο διάλογο έτσι ώστε να εκτονωθεί η κρίση.

Οι ίδιες ανησυχίες

«Είχαμε μία πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Ως ΑΚΕΛ μοιραζόμαστε την ίδια ανησυχία με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, αναφορικά με την κρίση που σοβεί στο εκπαιδευτικό σύστημα και το χώρο της παιδείας. Την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτή την κρίση, τη φέρει η κυβέρνηση με τις μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις που έχει πάρει. Αποφάσεις χωρίς καμία παιδαγωγική και εκπαιδευτική τεκμηρίωση. Αποφάσεις οι οποίες στηρίζονται σε μη πραγματικά και παραπλανητικά στοιχεία, όπως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις χωρίς καμία διαβούλευση και διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη και πρωτίστως με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των εμπλεκόμενων είναι αδιανόητο» ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

«Αντί» όπως είπε «η κυβέρνηση να αποσύρει τις αποφάσεις της ή τουλάχιστον να τις παγώσει, όπως πρότειναν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, για να δώσει χώρο στον διάλογο, δρομολογεί ενέργειες έτσι ώστε να συντηρεί και να ενισχύει την κρίση. Ο κίνδυνος να μην ανοίξουν τα σχολεία φέτος είναι πολύ ορατός και αν γίνει αυτό θα γίνει με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης». Κάλεσε την κυβέρνηση να παγώσει, τουλάχιστον, τις αποφάσεις της και να δώσει χώρο στο διάλογο έτσι ώστε να εκτονωθεί η κρίση.

«Η επίλυση των προβλημάτων» όπως είπε «δεν περνά μέσα από την απαξίωση του δημόσιου σχολείου και την απαξίωση των εκπαιδευτικών. Γιατί, δυστυχώς, αυτό κάνει η κυβέρνηση με στόχο να πλήξει το δημόσιο σχολείο και τη δημόσια εκπαίδευση».

«Ως ΑΚΕΛ στηρίζουμε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών οργανώσεων να υπάρξει διάλογος. Υποστηρίζουμε την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με ένα ολιστικό τρόπο που να στηρίζεται σε σύγχρονες εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές πολιτικές για το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης και των παιδιών μας» σημείωσε ο κ. Στεφάνου καλώντας την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «έστω και την υστάτη να πράξουν αυτό το οποίο πρέπει για το καλό της εκπαίδευσης και ευρύτερα της κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X