ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνομοσπονδία Γονέων: Η διεξαγωγή των Παγκύπριων με δίκαιο και αξιόπιστο τρόπο

Εκφράζει δημόσια τις πιο θερμές της ευχαριστίες στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς «για την τιτάνια προσπάθειά τους»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη διεξαγωγή των Παγκυπρίων Εξετάσεων με τον πιο δίκαιο και αξιόπιστο τρόπο, σεβόμενοι τους κόπους των παιδιών και χωρίς να χαθεί η σχολική χρονιά, είναι μέσα στις προτεραιότητες της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωση της, η Συνομοσπονδία εκφράζει δημόσια τις πιο θερμές της ευχαριστίες στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς «για την τιτάνια προσπάθειά τους να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα παιδιά μας», όπως αναφέρει.

«Τους ευχαριστούμε, τόσο για τη μεταφορά γνώσεων προς τα παιδιά μας, όσο και για την υγιή ενασχόληση που τους προσφέρουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες που θα πρέπει να παραμείνουν περιορισμένα στο σπίτι. Ευχαριστούμε επίσης το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, για την αποφασιστικότητα και τις άμεσες ενέργειές του, ούτως ώστε να δοθεί στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές η δυνατότητα της παροχής και παρακολούθησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», προσθέτει.

Ευχαριστεί, παράλληλα, τους οργανισμούς και τις εταιρείες που προσέφεραν τη βοήθεια και στήριξή τους, όπως συνδέσεις διαδικτύου και ηλεκτρονικό εξοπλισμό στα παιδιά, συμβάλλοντας έτσι στην ισότιμη παροχή εκπαίδευσης προς όλα τα παιδιά.

«Ως Οργανωμένοι Γονείς από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε θετικά την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και από την πρώτη μέρα που αναστάλθηκε η λειτουργία των σχολείων, καταθέσαμε εμπεριστατωμένες εισηγήσεις, ιεραρχήσαμε στόχους και προβήκαμε σε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε η εκπαίδευση των παιδιών μας να συνεχιστεί. Το γεγονός ότι οι εισηγήσεις μας λήφθηκαν υπόψη από το ΥΠΠΑΝ και στη συνέχεια λήφθηκαν σχετικές με αυτές αποφάσεις, αποδεικνύει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της Συνομοσπονδίας», σημειώνει.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος και αυτή τη στιγμή έχει θέσει ως προτεραιότητά της τη διεξαγωγή των Παγκυπρίων Εξετάσεων με τον πιο δίκαιο και αξιόπιστο τρόπο, σεβόμενοι τους κόπους των παιδιών και χωρίς να χαθεί η σχολική χρονιά.

«Οι Παγκύπριες Εξετάσεις, όπως έχουμε δηλώσει ξανά, πρέπει να διεξαχθούν στηριζόμενες στην ύλη που διδάχτηκε εντός της σχολικής τάξης και σε χρονοδιαγράμματα που δε θα θέσουν σε κίνδυνο τη διεκδίκηση θέσης στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας. Παράλληλα, μελετούμε την πορεία της εκπαίδευσης των υπόλοιπων τάξεων και επεξεργαζόμαστε τρόπους για την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών του Γυμνασίου και των Α & Β τάξεων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι συμμερίζεται τους προβληματισμούς όλων των μαθητών και των γονέων τους και μελετά τρόπους στήριξης της μερίδας των τελειόφοιτων μαθητών που δεν υπέβαλαν αίτηση για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, γιατί είχαν σκοπό να σπουδάσουν στο εξωτερικό και πιθανόν σήμερα να έχουν αλλάξει απόφαση και να θέλουν να παραμείνουν για σπουδές στην Κύπρο.

«Για ακόμη μία φορά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους γονείς και μαθητές/μαθήτριες ότι η Συνομοσπονδία δεν έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται, να συζητά και να παρεμβαίνει προς κάθε Αρμόδια Αρχή για το καλό των παιδιών μας. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε κανένα παιδί να μην αδικηθεί και κανένα παιδί να μη στερηθεί το δικαίωμα της μάθησης και της συνέχισης της φοίτησής του, αλλά και της εισδοχής του σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και Ελλάδας. Είμαστε σίγουροι ότι στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με τον Υπουργό Παιδείας, θα συζητηθούν πιθανές λύσεις για τα θέματα/προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς», καταλήγει η Συνομοσπονδία, στην ανακοίνωση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση