ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ταύτιση απόψεων μεταξύ Οικολόγων και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων

Διεθνείς Εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια και Συνταξιοδοτικό στα θέματα της συνάντησης

Newsroom K

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων και του κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών την Πέμπτη (29/08), με δυο θέματα θέματα να πλαισιώνουν την ατζέντα των συζητήσεων.

Με το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χ’’Σάββας εκ μέρους και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων εξέφρασε τις ευχαριστίες τους ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη με τον οποίο όπως είπε «έχουμε συζητήσει δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν και τις τρείς εκπαιδευτικές οργανώσεις το ένα ζήτημα αφορά το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών των κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι μονιμοποιούνται μετά την 1η Οκτωβρίου του 2011, το ζήτημα αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς και κρατικούς υπαλλήλους».

Το δεύτερο θέμα συζήτησης σημείωσε ο κ. Χατζησάββας, «είναι οι διεθνείς εξετάσεις και τις κατά την άποψή μας παράνομες ενέργειες των δύο πανεπιστήμιου της Κύπρου, το πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ». Συνέχισε λέγοντας πως «με το κίνημα οικολόγων έχουμε συμφωνήσει πλήρως ότι οι ενέργειες αυτές είναι παράνομες, παράτυπες και αυθαίρετες ως εκ τούτου καλούμε τις δύο κρατικές αρχές να τερματίσουν κάθε άλλη ενέργεια διότι πρέπει να πω ότι αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου σχολείου και πλήττει και τους μαθητές».

Από την πλευρά του Κινήματος, ο κ. Περίδκης ανέφερε πως « θεωρούμε ότι η απόφαση των δύο πρυτανικών αρχών στερείται νομικού και πολιτικού υπόβαθρου. Από το 2008 έχουμε τοποθετηθεί επί του ζητήματος ότι δεν μπορούν να γίνονται τέτοιου είδους διαδικασίες εισδοχής στα κρατικά πανεπιστήμια». Κατέληξε λέγοντας «ότι με αυτό τον τρόπο διαβρώνεται το δημόσιο σχολείο».

«Η απόφαση των δύο πρυτανικών αρχών στερείται νομικού και πολιτικού υπόβαθρου».

Συνταξιοδοτικό

Αναφορικά με το συνταξιοδοτικό ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «πληροφορήθηκα σήμερα για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω των αποφάσεων του 2011- 2013 ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς. Είναι πραγματικά ανησυχητικό να αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι εργαζόμενοι μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, στη δημόσια υπηρεσία, επειδή θα αναγκάζονται να ζουν με χαμηλές συντάξεις». Η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα με τη λογική της δημιουργίας ενός πραγματικά αποτελεσματικού ταμείου που να διασφαλίζει τις συντάξεις των εργαζομένων του δημοσίου».

Πράσινο Απολυτήριο

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπαιδευτικές οργάνωσης συναίνεσαν στην πρόταση που κατέθεσε το Κίνημα προς το Υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με το «Πράσινο Απολυτήριο». Όπως ανέφερε ο κ.Περδίκης για το συγκεκριμένο θέμα «είναι υποχρεωμένοι οι μαθητές να έχουν φυτεύσει έναν αριθμό δέντρων ο οποίος να είναι πιστοποιημένος, προκειμένου να πάρουν το απολυτήριο τους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X