ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΤΕΠΑΚ: 20 χρόνια ποιοτικής ανώτατης εκπαίδευσης

Το σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό και συμπεριληπτικό Πανεπιστήμιο

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ζωής και συνεχίζει με συνέπεια και αφοσίωση να προσφέρει υψηλής ποιότητας τριτοβάθμια εκπαίδευση και πρωτοποριακή έρευνα με διεθνή αναγνώριση.

Με 7 σχολές και 15 ακαδημαϊκά τμήματα, το ΤΕΠΑΚ προσφέρει 18 προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε απονομή Πτυχίου, 19 προγράμματα που οδηγούν σε απονομή Μεταπτυχιακού τίτλου επιπέδου Μάστερ και 15 προγράμματα που οδηγούν σε απονομή διδακτορικού τίτλου. Από τον Σεπτέμβρη του 2023 και την ένταξη του πρώην Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) στο ΤΕΠΑΚ, το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης 3 προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης που οδηγούν σε απονομή Ανώτερου Διπλώματος.

Ποια τα δίδακτρα και πώς εξασφαλίζω θέση στο ΤΕΠΑΚ

• Η φοίτηση στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών είναι δωρεάν για όλους/όλες τους/τις φοιτητές/τριες που είναι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τα δίδακτρα επιδοτούνται από την Κυπριακή Κυβέρνηση), ενώ τα δίδακτρα για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ ξεκινούν από τις €4.100 ανά πρόγραμμα.

• Η πρόσβαση στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών επιτυγχάνεται μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Για το 2024 αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, κατά την περίοδο μεταξύ 7-27 Μαρτίου 2024. Η πρόσβαση στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών γίνεται με υποβολή αίτησης στο ΤΕΠΑΚ μετά από σχετική ανακοίνωση. Για όσους/ες ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ τον Σεπτέμβρη 2024, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τις 20 Φεβρουαρίου 2024.

Γιατί να επιλέξω το ΤΕΠΑΚ

Το ΤΕΠΑΚ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για σπουδές, είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς προσφέρει:

(1) Εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και αναγνώρισης. Το ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται ανάμεσα στα 250 καλύτερα νεαρά πανεπιστήμια παγκοσμίως, ενώ 27 ακαδημαϊκοί και ερευνητές του περιλαμβάνονται στους/στις κορυφαίους/ες επιστήμονες παγκοσμίως. Ερευνητικά προγράμματα και ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου έχουν λάβει σειρά διεθνών αναγνωρίσεων και διακρίσεων. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 75 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς στο πεδίο «Hospitality and Hotel Management» και στα 150 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς στο πεδίο «Nursing». Τέλος, το ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται πρώτο ανάμεσα στα πανεπιστήμια της Κύπρου στην ποιότητα διδασκαλίας.

(2) Πολυεπίπεδη στήριξη και ενδυνάμωση των φοιτητών/τριών. Το Πανεπιστήμιο παρέχει διευκολύνσεις στέγασης (φοιτητική εστία ή επίδομα ενοικίου) σε ένα ποσοστό 25% των προπτυχιακών φοιτητών/τριών του (πέραν των 600 ατόμων), ενώ μέσω του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών παρέχονται οικονομικά βοηθήματα και υποτροφίες σε 300 περίπου φοιτητές/τριες ετησίως. Από το Σεπτέμβρη του 2024 αναμένεται η λειτουργία και των υπό ανέγερση φοιτητικών εστιών στην Πάφο (203 κλίνες) και τον Σεπτέμβρη του 2026 η έναρξη λειτουργίας των υπό ανέγερση ιδιόκτητων φοιτητικών εστιών στη Λεμεσό. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, παρέχεται δωρεάν γεύμα κάθε μέρα σε όσους φοιτητές/τριες έχουν ανάγκη και το ζητήσουν. Οι μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν υποτροφίες κοινωνικοοικονομικής στήριξης που οδηγούν σε μερική (50%) ή πλήρη (100%) απαλλαγή διδάκτρων. Μέσω του θεσμού της Φοιτητικής Απασχόλησης, όλοι/ες οι φοιτητές/τριες έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται σε οντότητες του Πανεπιστημίου με ακαθάριστη ωριαία αμοιβή €7. Σε συνδυασμό με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, τα φροντιστηριακά μαθήματα και τις υπόλοιπες διευκολύνσεις που παρέχονται στους/στις φοιτητές/τριες του, το ΤΕΠΑΚ διατηρεί ένα αμιγώς ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

(3) Ουσιαστική διασύνδεση με την αγορά εργασίας και αποδεδειγμένα εξαιρετικές προοπτικές εργοδότησης. Σε όλα τα προγράμματα σπουδών υπάρχει διασύνδεση με την αγορά εργασίας, είτε μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης είτε με τη συμμετοχή/εμπλοκή ατόμων από εταιρείες/επιχειρήσεις στο πλαίσιο των μαθημάτων. Σύμφωνα με έρευνα αποφοίτων (2021) το 81,2% των αποφοίτων του ΤΕΠΑΚ εργοδοτήθηκε παράλληλα με τις σπουδές του ή αμέσως με την ολοκλήρωσή τους ή εντός 6 μηνών από την αποφοίτησή τους. Συνολικά το 93,3% των αποφοίτων του ΤΕΠΑΚ εργάζονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

(4) Άρτιες υποδομές και μικρά τμήματα. Διαθέτει άρτια εξοπλισμένα και εξειδικευμένα εργαστήρια για το κάθε πρόγραμμα σπουδών του, ενώ και οι κοινόχρηστοι χώροι/αίθουσες διδασκαλίας είναι εξαιρετικές. Αυτό, σε συνδυασμό με τα ολιγομελή τμήματα, επιτρέπουν για ποιοτική και αποτελεσματική υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

(5) Αυτόματη πρόσβαση σε άλλα 8 Τεχνολογικά Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Κάθε φοιτητής/τρια του ΤΕΠΑΚ αποτελεί αυτόματα και μέλος του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου EUT+ και έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μέρος των σπουδών του σε οποιονδήποτε από τα 8 συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια που εδρεύουν σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ιταλία, και Λετονία.

Περισσότερες πληροφορίες & Επικοινωνία με το ΤΕΠΑΚ

Όλες οι πληροφορίες και τα τελευταία νέα του ΤΕΠΑΚ βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.cut.ac.cy 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου στο kep@cut.ac.cy και στο 25002710/11.

Για τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών επισκεφθείτε το σύνδεσμο:

https://www.cut.ac.cy/studies/bachelor/bachelor-programmes/ 

Για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (Μάστερ) επισκεφθείτε το σύνδεσμο:

https://www.cut.ac.cy/studies/masters/ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση