ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτσι έφτασε η κυβερνητική πρόταση στα χέρια των εκπαιδευτικών

Οι πληροφορίες της «Κ» δεν αποκλείουν να υπάρχουν και αντίθετες απόψεις σχετικά με την εν λόγω πρόταση εντός συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Newsroom K

Παραδόθηκε η πρόταση της κυβέρνησης στους εκπαιδευτικούς, λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης με τους συνδικαλιστές να την παραλαμβάνουν όχι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό όπως λένε οι πληροφορίες. 

Σχολιάζοντας εν πρώτοις πηγές το περιεχόμενο, είπαν πως εμπεριέχει όσα νωρίτερα έγιναν γνωστά (τα οποία δεν τα υποδέχτηκαν με θέρμη) αλλά και την ίδια ώρα πως εκφράζουν αμφιβολια για το αν θα γίνει δεκτή.

Οι πληροφορίες της "Κ" λένε πως το παρασκήνιο ήταν μεγάλο, ενώ δεν αποκλείουν να υπάρχουν και αντίθετες απόψεις σχετικά με την εν λόγω πρόταση εντός συνδικαλιστικών οργανώσεων. Σε αυτό εδράζονται και οι όποιες αμφιβολίες. 

Την ίδια ώρα δεν εκλείπουν και οι βολές κατά της κυβέρνησης, και εσωτερικά, για τον εν γένει τρόπο χειρισμού του θέματος. Ο δε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν δίστασε να κάνει λόγο για παλινδρόμηση της κυβέρνησης στο θέμα. 

Το οτι άργησαν επίσημα να παραδοθούν οι προτάσεις, είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί και στην κυβέρνηση. Όσο αφορά τις προτάσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από τον αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, αυτές μεταφέρθηκαν προφορικά και είναι απότοκες της χθεσινής συνάντησης στο ΥΠΕΞ, για την οποια καταγράφηκε άλλο παρασκήνιο. 

Την πρόταση θα την εξετάσουν αύριο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. 

Το παρασκήνιο της Πέμπτης

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η συνεδρία της κοινή συνεδρία των ηγεσιών των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, χωρίς ωστόσο να παρεβρίσκονται οι προέδροι ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ.

Αν και η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 12:30, αυτή ξεκίνησε γύρω στις 14:30  λόγω της μετάβασης του Φίλιου Φυλακτού και του Παναγιώτη Λυσάνδρου στο Προεδρικό για να παραλάβουν γραπτώς την πρόταση που κατατέθηκε για άρση του αδιεξόδου. Κάτι που κατέστη εφικτό τελικά αργά το βράδυ. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή η κάθε οργάνωση θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συνεδρίες ενώ στην συνέχεια θα υπάρξει μια κοινή.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Παντελής Νικολαϊδης δημοσίευσε το περιεχόμενο της προτάσης της Κυβέρνησης, το οποίο είναι το εξής:

1. Στη βιολογική μείωση: 1 περίοδος +1 περίοδος πίστωση
2. Για τους ΒΔ και ΒΔ Α' : 1 περίοδος
3. Υπευθυνότητα: μόνο για Γ' Λυκείου
4.Νεοεισερχόμενοι: για φέτος τουλάχιστο ότι ισχύει με τους υπόλοιπους για το βιολογικό.
5. Απόσυρση των επιβαρύνσεων (penalties) για κάποιο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, καταληκτικά δήλωσε πως "απορρίπτονται όλα, επιστροφή στην πρόταση της 2ας Ιουλίου". Ανάλογο ήταν και το κλίμα, αυτό της άρνησης, ακόμη και όταν παραλήφθηκε τελικά η πρόταση. 

Σχολεία τη Δευτέρα 

Σε μια άλλη εξέλιξη και ενώ αναμενόταν να πάνε την Παρασκευή οι μαθητές της μέσης εκπαίδευσης στα σχολεία, διαφαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Μετά από επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα πάνε στα σχολεία την Δευτέρα, μαζί με τη δημοτική εκπαίδευση.

Όπως πληροφορείται η "Κ" η εν λόγω απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση του Υπουργού Παιδείας, σε μια υστάτη προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης μέσα από την παροχή χρόνου. Πάντως η μετάθεση της έναρξης της σχολικής χρονιάς ήταν και απαίτηση των οργανωμένων γονεών.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου

Ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων εξέδωσε λίγο μετά την απόφαση το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. 

"Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων για τους μαθητές της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μετατίθεται από την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018", αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X