ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:04
 

Τη μείωση της ύλης, εισηγείται η ΟΛΤΕΚ

Η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ συνήλθε την Πέμπτη το πρωί για να συζητήσει το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η μείωση της ύλης, έτσι ώστε να μπορεί να βγαίνει με το διδακτικό χρόνο που έχουν οι εκπαιδευτικοί, είναι ανάμεσα στις εισηγήσεις της ΟΛΤΕΚ, τις οποίες θα θέσει η Οργάνωση στην αυριανή συνάντηση που θα έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με την Επιτροπή για το Σχέδιο Αξιολόγησης του Μαθητή.

Η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ συνήλθε την Πέμπτη το πρωί για να συζητήσει το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή και έλαβε ομόφωνα αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου είπε ότι κατά τη συνεδρία για το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή, η Γραμματεία επεσήμανε ότι «πρέπει πραγματικά να μειωθεί η ύλη, έτσι ώστε να μπορεί να βγαίνει με το διδακτικό χρόνο που έχουμε» και ότι οι εξετάσεις πρέπει να διεξάγονται σε κεντρικό επίπεδο.

Σημείωσε πως ως ΟΛΤΕΚ θεωρούν ότι τα αποτελέσματα πρέπει να αξιοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας με προσοχή και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην στιγματίζονται σχολεία.

«Δεν πρέπει να βγαίνει έξω ότι το τάδε σχολείο έχει τόσο μέσο όρο, το άλλο τόσο μέσο όρο, αλλά να αξιοποιούνται τα αποτελέσματα, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να γίνονται κεντρικά. Θα πρέπει να διευκρινιστεί και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κάνουν συνέχεια διαγωνίσματα πάλι», συμπλήρωσε και ανάφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να στέλνει ενδεικτικές ασκήσεις για να συντονίζονται όλοι στο ίδιο περιεχόμενο.

Ερωτηθείς για την πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ, ο κ. Λυσάνδρου είπε ότι «είναι πολύ ευχάριστο ότι έκανε αυτή την πρόταση η ΟΕΛΜΕΚ και ανοίγει ο δρόμος για να βρούμε μια λύση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ολοταχώς σε ύφεση οδεύει η Τουρκία

«Κάποιος κάποτε είπε στον σουλτάνο της Τουρκίας, `έσσεται ήμαρ`! Θα πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ...»
ΑΚΑ  |  20:40

Παιδίατροι σέρνουν στα Δικαστήρια τον ΟΚΥπΥ

«1η Ιουνίου 2019 ξεκινάει το ΓεΣΥ»
george  |  09:39

Η Wikipedia προσέφυγε στο ΕΔΑΔ κατά της Τουρκίας

«H Wikipedia ξέρει και τιμωρεί!»
ΑΚΑ  |  08:20

Άρση απομόνωσης της τ/κ πλευράς ζητά από τις ΗΠΑ ο Όζερσαϊ

«Kαι μετά ξύπνησες ο Οζερσάϊ! »
ΑΚΑ  |  08:17

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X