ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στα θρανία τα Ιδιωτικά Σχολεία

Δεν επηρεάζονται από τις αποφάσεις που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας οι μαθητές, ενώ ήδη κάποια λειτουργούν κανονικά

Του Γιάννου Λύτρα

Αναμενόμενες ήταν οι αποφάσεις που ελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής από το Υπουργείο Παιδείας, σε σχέση με την αναβολή της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι από αυτές ανεπηρέαστοι μένουν οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων και οι γονείς τους, καθώς ήδη κάποια έχουν αρχίσει την λειτουργία τους, ενώ τα υπόλοιπα ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, Γιώργος Κρητικός, στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στα θρανία στις 14 Σεπτεμβρίου, δεν επηρεάζει τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων. Μάλιστα, όπως ανέφερε, κάποια από αυτά ήδη είχαν ξεκινήσει την λειτουργία τους, ενώ τα υπόλοιπα θα υποδεχθούν τους μαθητές τους την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, όπως ήταν ήδη καθορισμένο.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κρητικός ανέφερε ότι για τους πιο πάνω λόγους δεν θα μπορούσε να ισχύσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ αναφερθείς στο θέμα των υψηλών θερμοκρασιών, ανέφερε ότι τα πλείστα ιδιωτικά σχολεία είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικά στις αίθουσες διδασκαλίας. Ακόμα, πρόσθεσε, τα ιδιωτικά σχολεία δεν μπορούν να ακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα με τα δημόσια, καθώς αναλόγως των διαδικασιών του καθενός προσαρμόζουν τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων τους. Τέλος, όσον αφορά στο σημαντικότερο των ζητημάτων, αυτό της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο κ. Κρητικός είπε ότι μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς προβλήματα.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως οι οργανωμένοι γονείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν έχουν εκφράσει οποιεσδήποτε ενστάσεις για το γεγονός ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα λειτουργήσουν εξ ολοκλήρου από την ερχόμενη Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννου Λύτρα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση