ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Alexander College προσφέρει τη δυνατότητα ταυτόχρονης εγγραφής στο CCCU

Μειωμένα θα είναι τα δίδακτρα για όσους εγγραφούν μέχρι το τέλος Ιουλίου, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21.

Προωθητική Ενέργεια

Τις νέες ανάγκες όπως έχουν διαμορφωθεί για τους Κύπριους, μελλοντικούς φοιτητές, που επιθυμούν να σπουδάσουν από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά σε βρετανικά πανεπιστήμια, έρχεται το Alexander College να καλύψει, προσφέροντάς τους αριθμό κινήτρων.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα προετοιμάζεται να ξεκινήσει τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της εποχής, διατηρώντας όμως την ποιότητα στην εκπαίδευση και προσφέροντας αναγνωρισμένα πτυχία και μεταπτυχιακά. Το Alexander College κρατά ψηλά τον πήχη και ενισχύοντας τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, Canterbury Christ Church University (CCCU), είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα σε Λάρνακα και Πάφο, που προσφέρει πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς κλάδους μέσω συμφωνιών δικαιόχρησης, διατηρώντας έτσι το απόλυτο πλεονέκτημα, οι φοιτητές να σπουδάζουν σε 3ετείς πτυχιακούς κλάδους και μονοετείς μεταπτυχιακούς κλάδους, όπως ακριβώς είναι και οι σπουδές σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα πλεονεκτήματα

Σ’ αυτό το σημείο, αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, εφόσον, πέραν των πλεονεκτημάτων που έχουν οι φοιτητές του Alexander College, όσοι θα εγγραφούν για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21, θα έχουν όφελος 10% στα δίδακτρα. Η ειδική τιμή εγγραφής ισχύει μέχρι το τέλος Ιουλίου 2020.

Οι Κύπριοι φοιτητές οι οποίοι θα επιλέξουν για τις σπουδές τους το Alexander College, θα έχουν επιπλέον σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως η ταυτόχρονη εγγραφή τους στο αγγλικό πανεπιστήμιο. Μάλιστα, οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν, μπορούν να μετεγγραφούν στο CCCU του Ηνωμένου Βασιλείου και να συνεχίσουν εκεί τις σπουδές τους. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι οι τίτλοι σπουδών του CCCU που λαμβάνουν οι απόφοιτοι του Alexander College, είναι αναγνωρίσιμοι από το ΚΥΣΑΤΣ.

Ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ότι όλοι οι πτυχιακοί και μεταπτυχιακοί κλάδοι είναι αναγνωρισμένοι, έτσι οι φοιτητές να λαμβάνουν τη φοιτητική χορηγία, η οποία ανέρχεται μέχρι και τα 3417 ευρώ. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο φοιτητής πρέπει να πληροί τα κριτήρια που ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες 50% ή υποτροφίες με ολική κάλυψη διδάκτρων. Όλες οι υποτροφίες του Alexander College, ισχύουν για όλα τα έτη σπουδών, κάτι που δεν εφαρμόζεται σε όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου. Εάν κάποιος επιθυμεί να αιτηθεί για υποτροφία, μπορεί να κάνει την αίτησή του, κάνοντας κλικ εδώ.

Όσο αφορά το κόστος σπουδών, αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα τα δίδακτρα ανέρχονται στα 6,950 ευρώ για τα πτυχία και στα 8,950 ευρώ για τα μεταπτυχιακά. Με αυτό τον τρόπο, το κόστος σπουδών σαφώς ελαχιστοποιείται, σε σχέση με τις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, παραμένει μικρότερο, σε σχέση με τις σπουδές στα υπόλοιπα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου. Επεξηγηματικά, να αναφέρουμε ότι, λόγω της τριετούς φοίτησης στους κλάδους του βρετανικού πανεπιστημίου CCCU, το κόστος μειώνεται στα 6,950 ευρώ. Δηλαδή για την τριετή φοίτησή τους οι φοιτητές θα πληρώνουν συνολικά 20,850 ευρώ.

Δεκαετίες εξέλιξης

Το Alexander College στα τριάντα χρόνια λειτουργίας του έχει ως γνώμονα τη συνεχή εξέλιξή του, ώστε να προσφέρει στους φοιτητές του ολοένα περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες. Κατ’ αρχάς, να αναφέρουμε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ίδρυσε το Ερευνητικό του Κέντρο «Alexander», το οποίο, με την στήριξη της ερευνητικής ομάδας φοιτητών, αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση ερευνών. Η τελευταία έρευνα και μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα έχει τίτλο «Η Επίδραση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στους Κύπριους νέους».

Το Alexander College ίδρυσε το γραφείο Erasmus+ και εφάρμοσε το πρόγραμμα. Πρόκειται για το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη.

Ως προς το θέμα της ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους φοιτητές του, το Alexander College αναπτύσσει συνεργασίες με εταιρείες, οι οποίες δέχονται φοιτητές για πρακτική άσκηση στον τομέα των σπουδών τους.

Τέλος, έχει ιδρυθεί το «Student Union of Alexander College», η πρώτη ανεξάρτητη φοιτητική ένωση η οποία στοχεύει στην ομαλή ενσωμάτωση της φοιτητικής κοινότητας στις σπουδές, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες. Αυτή η πρωτοβουλία ενισχύεται και με τη δημιουργία εκ μέρους του Alexander College του δικού του blog, www.diplasou.com.cy, στο οποίο οι φοιτητές αναρτούν το δικό τους υλικό, με την μορφή κειμένου ή οπτικοακουστικού υλικού, σχετικά με θέματα που αφορούν την μαθητική ή την φοιτητική κοινότητα της Κύπρου ευρύτερα.

Πληροφορίες σχετικά με τους κλάδους σπουδών του Alexander College μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα www.alexander.ac.cy.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Σχόλια αναγνωστών

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση