ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Το νομοσχέδιο της Ειδικής Εκπαίδευσης συζήτησαν εκπαιδευτικοί και γονείς

Η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε και έτσι, ανανεώθηκε το ραντεβού των φορέων για την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8:30 το πρωί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η όποια αλλαγή στο κομμάτι που αφορά την Ειδική Εκπαίδευση θα πρέπει να επέλθει με ταυτόχρονη παρουσία και της νομοθεσίας, αλλά και των κανονισμών που θα απορρέουν και θα την συμπληρώνουν. Αυτό υποστήριξαν ομόφωνα όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ- ΠΟΕΔ- ΟΛΤΕΚ, και οργανωμένοι γονείς Μέσης, Δημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, σε σημερινή κοινή τους συνάντηση, στην οποία συζήτησαν το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την Ειδική Εκπαίδευση, και η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία της ΠΟΕΔ.

Η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε και έτσι, ανανεώθηκε το ραντεβού των φορέων για την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8:30 το πρωί, στην ΠΟΕΔ, ούτως ώστε να μπορέσουν να παρουσιαστούν με μια κοινή φωνή στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν για την Ειδική Εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι έχουν ενώπιον τους ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα με το νομοσχέδιο της Ειδικής Εκπαίδευσης, μια αλλαγή, η οποία θα επηρεάσει τα επόμενα χρόνια όσον αφορά τον τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης και όλα τα παιδιά κατ΄ επέκταση που φοιτούν στα σχολεία.

«Κρίναμε οι φορείς ότι θα πρέπει να έχουμε κοινές συναντήσεις για να μελετήσουμε διεξοδικά το νομοσχέδιο, να κάνουμε εκείνες τις τροποποιήσεις και τις αλλαγές, ούτως ώστε να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε με μια κοινή φωνή στις συζητήσεις που να ακολουθήσουν. Έγινε μια πάρα πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση, η οποία δεν ολοκληρώθηκε», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά την σημερινή συνάντηση έγινε χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκαν προβληματισμοί.

Σημείωσε ότι ανανεώθηκε το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8:30 το πρωί.

«Και το σημαντικό όμως που μπορούμε να πούμε ότι βγαίνει από την σημερινή συνάντηση είναι το γεγονός ότι ομόφωνα όλοι οι φορείς στηρίξαμε και υποστηρίξαμε ότι η όποια αλλαγή να προβληθεί στο κομμάτι της Ειδικής Εκπαίδευσης θα πρέπει να επέλθει με ταυτόχρονη παρουσία και της νομοθεσίας, αλλά και των κανονισμών που θα απορρέουν και θα την συμπληρώνουν. Δηλαδή το να ψηφιστεί από μόνη της η νομοθεσία, εμείς όλοι εδώ είμαστε αντίθετοι και θα πρέπει να ολοκληρωθεί η δουλειά και με τους κανονισμούς. Η νομοθεσία θα βάλει το πλαίσιο, άρα έχει σημασία να διαμορφώσουμε σωστά το πλαίσιο, αλλά για να συμφωνήσουμε θα πρέπει να δούμε και τους κανονισμούς, οι οποίοι κανονισμοί να συμπληρώνουν και να επεξηγούν στην νομοθεσία. Νομίζω αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό από τον οποιονδήποτε. Σκεφτείτε απλώς σε πόσες περιπτώσεις σήμερα, έχουμε εκκρεμότητες σε κανονισμούς και η νομοθεσία ουσιαστικά αντί να διευκολύνει, δυσκολεύει μια κατάσταση. Άρα θέλουμε όλο το πακέτο και τούτο, αποτελεί ίσως την πρώτη απόφαση που βγαίνει σήμερα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φυλακτού είπε ότι εάν καταφέρουν, και απ΄ ότι φαίνεται θα τα καταφέρουν, να βγουν με μια κοινή γλώσσα όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στην σημερινή συνάντηση, «ασφαλέστατα θα πάμε με κοινή θέση στη συνάντηση που έχουμε στο Υπουργείο Παιδείας, στις 2 Απριλίου».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα στην αποστολή των εισηγήσεων τους για το νομοσχέδιο της Ειδικής Εκπαίδευσης, ο κ. Φυλακτού είπε ότι κανονικά το χρονοδιάγραμμα για το νομοσχέδιο ήταν σήμερα στις 20 του μηνός, αλλά ζήτησαν μια παράταση, η οποία τους δόθηκε μέχρι τις 2 Απριλίου.

«Ουσιαστικά τούτη την παράταση θα την τηρήσουμε γιατί έχει να κάνει με το θέμα της εξασφάλισης των κονδυλίων και από την Ευρώπη και λοιπά, και θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 2 Απριλίου. Όμως εκείνο που έχει σημασία είναι ότι εμείς για να προχωρήσουν τα πράγματα σε ψήφιση ή οτιδήποτε , πρέπει να είναι το πακέτο ολοκληρωμένο, νομοθεσία και κανονισμοί», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X