ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Πανεπιστήμιο Frederick βράβευσε μαθητές και μαθήτριες για τα ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν

Υποτροφίες για σπουδές Film Making and Digital Media στους νικητές

Δελτίο Τύπου

Σε μια γιορτή δημιουργίας και σύνδεσης με τον τόπο μέσω της τέχνης του κινηματογράφου, το Πανεπιστήμιο Frederick παραχώρησε υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες που βραβεύθηκαν για τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ τους στο εκπαιδευτικό τμήμα του Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Ιουνίου στο Σινεμά Πάνθεον, στη Λευκωσία, και στο πλαίσιό του, προβλήθηκαν 24 ταινίες που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από όλη την Κύπρο, κατά την εκπαιδευτική δράση ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

«Μέσα από τα ντοκιμαντέρ σας συνδεθήκατε με τις κοινότητές σας, ανακαλύψατε τη δύναμη της αφήγησης και αναδείξατε την πλούσια υφή της κοινής μας κληρονομιάς», ανέφερε, απευθυνόμενη στα παιδιά, η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, κα Νατάσσα Φρειδερίκου, κατά την ομιλία της στην τελετή βράβευσης. «Αυτή η διαδικασία έχει εμβαθύνει την κατανόησή σας για το παρελθόν, σας βοηθά να κάνετε τις συνδέσεις με το παρόν και έχει εμπλουτίσει τις προοπτικές σας για το μέλλον».

Η κα Φρειδερίκου απένειμε βραβεία, τα οποία συνοδεύονται από υποτροφίες για σπουδές στην κατεύθυνση Film Making and Digital Media, του προγράμματος Visual Communication, που προσφέρει το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick. Τα βραβεία δόθηκαν ως εξής:

  • 1ο Βραβείο: «Η πιο γλυτζιά ευτζιή», από την Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας
  • 2ο Βραβείο: «219», από το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως Λεμεσού
  • 3ο Βραβείο: «Δόναξ ο Κύπριος…» Η τέχνη της Καλαμουργικής στα Λιβάδια, από το Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών Λάρνακας

Η κα Φρειδερίκου συνεχάρη τα παιδιά, τους/τις εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους, και τον κ. Σταύρο Παπαγεωργίου, διευθυντή του Φεστιβάλ, για τη σημαντική πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής δράσης ΣΥΝeΚπαίδευση.

Στην Κριτική Επιτροπή για την επιλογή των τριών ομάδων που βραβεύθηκαν από το Πανεπιστήμιο Frederick, συμμετείχαν ο κος Παναγιώτης Χαραλάμπους, Συντονιστής της κατεύθυνσης Film Making and Digital Media, ο Καθηγητής Κώστας Μάντζαλος, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Τεχνών και Επικοινωνίας, και η Δρ Ήβη Λάμπρου, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Προγράμματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση