ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσιόλας: Οικογένεια και σχολείο διαπαιδαγωγούν τα παιδιά ηθικά

«Διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και κάθε εξελιγμένη κοινωνία οφείλει όχι μόνο να προστατεύει τους θεσμούς»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τόσο η οικογένεια όσο και το σχολείο είναι ιεροί κοινωνικοί θεσμοί, μέσω των οποίων τα παιδιά διαπαιδαγωγούνται ηθικά και διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και κάθε εξελιγμένη κοινωνία οφείλει όχι μόνο να προστατεύει τους θεσμούς αυτούς αλλά να τους ενισχύει και να τους ενδυναμώνει, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις πολλαπλές απαιτήσεις της συνεχώς μεταβαλλόμενης εποχής μας, είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.

Μιλούσε σε χαιρετισμό του σε καλλιτεχνική εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας, υπό τον τίτλο «Μιας βαλίτσας τα Πολύτιμα Κιτάπια», σε σκηνοθεσία Βασίλη Χατζηστυλλή.

Πρωταγωνιστές και συντελεστές της βραδιάς ήταν οι ερμηνευτές, Δημήτρης Φανής και Γαλάτεια Ζήνωνος, που συμπράττουν επί σκηνής μαζί με μια πολυάριθμη ομάδα καλλιτεχνών, η οποία περιλαμβάνει τη θεατρική ομάδα Αντί-Δρώντες, τον χορευτικό όμιλο Ρύμβο, υπό την καθοδήγηση των Δημήτρη Κωνσταντίνου και Παναγιώτη Χατζήπαναγη, παιδική χορωδία, υπό την καθοδήγηση του Αχιλλέα Τσαγγαρίδη καθώς και οκταμελή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Φώτη Μουσουλίδη.

Σκοπός της εκδήλωσης, που έχει πρωτίστως φιλανθρωπικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ανέφερε ο κ. Τσιόλας, είναι η οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας, μέσω του οποίου στηρίζονται παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, που χρήζουν άμεσης θεραπείας και περίθαλψης στο εξωτερικό. Επίσης, μέρος των εσόδων της αποψινής παράστασης προορίζεται για την ενίσχυση των προγραμμάτων του Παγκύπριου, μη κυβερνητικού και μη κερδοσκοπικού εθελοντικού οργανισμού ΚΕΝΘΕΑ, που δραστηριοποιείται στον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις.

Ως εκ τούτου, σημείωσε, η διοργάνωση επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι οι Οργανωμένοι Γονείς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης επιτελούν αξιόλογο, εθελοντικό και κοινωνικό έργο. «Αποτελεί άλλωστε κοινή παραδοχή ότι με την ενεργό τους δράση ενισχύουν ποικιλοτρόπως την ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων και παράλληλα αποτελούν έναν από τους πιο βασικούς συνεργάτες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης και γενικότερα της πολιτείας. Η πολύχρονη και αγαστή τους συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές Αρχές στηρίζεται σε κοινούς σκοπούς και στόχους και θέτει ως προτεραιότητα το καλώς νοούμενο συμφέρον, την πρόοδο και την ευημερία των μαθητών μας», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X