ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαρτοπόλεμος και στη μέση Μουσικά Ταλέντα

Επιστροφή του Προγράμματος στο Υπουργείο Παιδείας ζητά ο Σύνδεσμος Γονέων

Newsroom K

Χαρτοπόλεμος παρατηρήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (30/08), ανάμεσα στους δυο «κηδεμόνες» του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων (ΠΑΜΤ), και το Σύνδεσμο Γονέων. Μείζον θέμα διένεξης, το καθεστώς υπαγωγής του Προγράμματος αλλά και το επίμαχο ζήτημα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Προγράμματος.

Την αρχή έκανε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο από τον Σεπτέμβριο του 2018 έγινε ο ανάδοχος του Προγράμματος κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο, αναφέρει σε ανακοίνωση του πως απευθύνθηκε προς τον Υπουργό, με επιστολή του ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2019, ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής του Προγράμματος στο Υπουργείο Παιδείας, κατ’ απαίτηση του Συνδέσμου Γονέων, και να πληροφορήσει σχετικά το Πανεπιστήμιο.

Όσον αφορά την πρόσληψη νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή κατόπιν προκήρυξης, το Πανεπιστήμιο υποστηρίζει πως «υιοθετώντας και τις υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας το Πανεπιστήμιο Κύπρου προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό και με βάση τις νενομισμένες διαδικασίες προχώρησε στην επιλογή ατόμου για σύναψη σύμβασης για παροχή υπηρεσιών καλλιτεχνικού διευθυντή». Κάνει μάλιστα νύξη προς το Υπουργείο να εξετάσει το ενδεχόμενο διατήρησης του Διευθυντή σε περίπτωση κατά την οποία το Πρόγραμμα επιστρέψει υπό την αιγίδα του. Η ανακοίνωση καταλήγει με το ότι «σε κάθε περίπτωση τονίζεται ότι οι ενέργειες του Υπουργού έγιναν μετά από την έντονη επιθυμία των γονέων, τις θέσεις μελών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και τη σχετική επιστολή του Πανεπιστημίου Κύπρου»

Καμία απόφαση από το Υπουργείο

Λίγη ώρα αργότερα το Υπουργείο με δική του γραπτή ανακοίνωση, τοποθετείται στο όλο ζήτημα υποστηρίζοντας πως «ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επανένταξης του Προγράμματος στο Υπουργείο, μετά από γραπτό αίτημα που υποβλήθηκε στον Υπουργό τόσο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και από τον σύνδεσμο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του Προγράμματος».

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου μάλιστα γίνεται λόγος για καμία παρεμβολή σε οποιαδήποτε διαδικασία την οποία ακολουθούσε το Πανεπιστήμιο σχετικά με το Πρόγραμμα. «Διευκρινίζεται, επίσης, ότι δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση επί του θέματος από το Υπουργείο» καταλήγει σχετικά.

Κατακεραυνώνουν το ΠΚ οι γονείς

Τον χορό των ανακοινώσεων συμπληρώνει ο Σύνδεσμος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων, ο οποίος επικαλείται τις στιχομυθίες που έλαβαν τόπο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής στις (28/08). Οι γονείς αναφέρουν πως «είναι ανακρίβειες όσα έχουν γραφτεί περί πρωτοβουλίας και παρέμβασης του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για την επιστροφή του προγράμματος υπό τη σκέπη του ΥΠΠΑΝ», τονίζοντας πως ήταν επιθυμία των γονέων να αποχωρήσει το πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συνεχίζει υποστηρίζοντας πως «Ο Σύνδεσμός μας προειδοποιούσε δημόσια και ενημέρωνε με στοιχεία εδώ και καιρό για όλα τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τη μεταφορά του ΠΑΜΤ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και γνώμονας για κάθε μας πράξη είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών». Αναφορικά με τη στάση του Πανεπιστημίου Κύπρου έναντι στο Πρόγραμμα για όσο διάστημα αυτό ήταν υπό την εποπτεία του αναφέρεται πως «παρακολουθώντας όλο αυτό το διάστημα τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου για ομαλή μετάβαση του ΠΑΜΤ να παραμένουν υποσχέσεις, με αποκορύφωμα την πέραν πάσης λογικής απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του, αιτηθήκαμε επίσημα –και όχι στο παρασκήνιο- με επιστολές προς διάφορους φορείς, την επιστροφή στο ΥΠΠΑΝ ως λύση που θα διέσωζε το πρόγραμμα από τη διαφαινόμενη καταστροφή».

Όσον αφορά το ζήτημα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και την κρίση που ξέσπασε ανάμεσα σε γονείς και Πανεπιστήμιο, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος πως «το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν πλήρως ενημερωμένο για τις προσπάθειες επιστροφής, αλλά με δική του ευθύνη προχώρησε στην επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή». Συνεχίζει η ανακοίνωση «άλλοι είναι εκείνοι που κινούνται λυσσαλέα στο παρασκήνιο, χρόνια τώρα, προσπαθώντας για τους δικούς τους λόγους να υπονομεύσουν και να καταποντίσουν ένα πρόγραμμα που έχει να επιδείξει αντικειμενικά και διεθνώς αναγνωρισμένα αποτελέσματα».

Στην μακροσκελή ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων, γίνονται επίσης νύξεις για αδιάβλητες οικονομικές πρακτικές εκ μέρους του Πανεπιστημίου για τη μισθοδοσία των δασκάλων κάνοντας λόγο πως «ούτε ενδιαφέρθηκε κανείς πώς τα έβγαζαν πέρα για 6 μήνες χωρίς χρήματα». Καταλήγουν οι γονείς με τις ευχαριστίες τόσο την Επιτροπή Παιδείας όσο και τον Υπουργό Παιδείας για τη θετική τους στάση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση