ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χορηγίες από το Japan Foundation για το 2022

Δελτίο Τύπου

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο ανακοινώνει ότι το Japan Foundation θα παρέχει προγράμματα επιχορηγήσεων για το 2022 στους τομείς των «Arts and Cultural Exchange», «Japanese-Language Education Overseas» και «Japanese Studies Overseas and
Intellectual Exchange» . Εάν είστε καλλιτέχνης / curator και επιθυμείτε να οργανώσετε μια έκθεση σχετικά με τον Ιαπωνικό πολιτισμό ή κάποιος ερευνητής που επιθυμεί να διαμείνει στην Ιαπωνία για έρευνα που σχετίζεται με την Ιαπωνία, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Japan Foundation για περισσότερες λεπτομέρειες και έντυπα αίτησης στο  https://www.jpf.go.jp/e/program/index.html   και https://www.jpf.go.jp/e/program/list.html . Τα κύρια προγράμματα επιχορήγησης και οι περιγραφές τους είναι τα ακόλουθα:

1. Χορηγία για αποστολή καλλιτεχνών και ειδικών πολιτισμού

Το πρόγραμμα παρέχει οικονομική υποστήριξη σε καλλιτέχνες και Ιάπωνες πολιτιστικούς ειδικούς που συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (π.χ. παραστάσεις, επιδείξεις, διαλέξεις και εργαστήρια) στο εξωτερικό με σκοπό την εισαγωγή Ιαπωνικών τεχνών και πολιτισμού ή τη συμβολή στη διεθνή κοινότητα μέσω των τεχνών και του πολιτισμού.

Προθεσμία υποβολή αιτήσεων:

- 1ος γύρος: 1η Δεκεμβρίου 2021 (για έργα που λαμβάνουν χώρα μεταξύ 1 Απριλίου 2022 και 31
Μαρτίου 2023)

- 2ος γύρος: 1η
Ιουνίου 2022 (για έργα που λαμβάνουν χώρα μεταξύ 1 Οκτωβρίου 2022 και 31
Μαρτίου 2023)

2. Πρόγραμμα για εκθέσεις στο εξωτερικό
Το πρόγραμμα παρέχει οικονομική υποστήριξη σε μουσεία και ιδρύματα τέχνης στο εξωτερικό που διοργανώνουν εκθέσεις Ιαπωνική τέχνης και πολιτισμού στο κοινό. Επιπλέον, υποστηρίζει διεθνείς εκθέσεις, όπως διετή / τριετή παρουσίαση Ιαπωνών καλλιτεχνών και των έργων τους.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 1η Δεκεμβρίου 2020

3. Πρόγραμμα υποστήριξης υποδομών σε μουσεία στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη

Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει οικονομική υποστήριξη στα Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά μουσεία για να προωθήσουν περαιτέρω τη συνεχή και αποτελεσματική χρήση των Ιαπωνικών συλλογών τέχνης και να βοηθήσουν έτσι στη δημιουργία μιας υποδομής για την έκθεση Ιαπωνικής τέχνης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 1η Δεκεμβρίου 2021

4. Πρόγραμμα στήριξης για μεταφράσεις και εκδόσεις Ιαπωνικών έργων

Το πρόγραμμα παρέχει μερική οικονομική υποστήριξη σε εκδότες εκτός Ιαπωνίας που σκοπεύουν να μεταφράσουν ή / και να δημοσιεύσουν βιβλία γραμμένα αρχικά στα Ιαπωνικά. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της καλύτερης κατανόησης της Ιαπωνίας ενθαρρύνοντας εκδότες να μεταφράσουν και να εκδώσουν Ιαπωνικά βιβλία. Η επιχορήγηση καλύπτει μέρος του κόστους
μετάφρασης και / ή του κόστους δημοσίευσης (π.χ. έξοδα για χαρτί, στοιχειοθεσία, πλάκα, εκτύπωση και βιβλιοδεσία).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 19η Νοέμβρη, 2021

5. Ishibashi Foundation/The Japan Foundation Fellowship for Research on Japanese Art

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη επαγγελματιών που ειδικεύονται στη μελέτη των Ιαπωνικών εικαστικών τεχνών, παρέχοντας την ευκαιρία σε επιμελητές και ερευνητές από το εξωτερικό να διεξάγουν έρευνα στην Ιαπωνία και, με αυτόν τον τρόπο, να προωθήσουν τη μελέτη στον τομέα και την εισαγωγή της Ιαπωνικής τέχνης στο εξωτερικό

Προθεσμία υποβολής αίτησης: 1η Δεκέμβρη, 2021

6. Πρόγραμμα για ειδικούς στα πολιτισμικά και ακαδημαικά πεδία

Με σκοπό την παροχή υποστήριξης σε ειδικούς που χρειάζονται γνώση της Ιαπωνικής γλώσσας για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών και ερευνητικών δραστηριοτήτων τους (όπως ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, βιβλιοθηκονόμοι και επιμελητές μουσείων και μουσείων τέχνης), το πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση για την απόκτηση πρακτικής γνώση της Ιαπωνικής μέσω ενός
προγράμματος σπουδών που προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά του αντίστοιχου εξειδικευμένου πεδίου. Διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ιαπωνικής Γλώσσας, στην επαρχία Κανσάι.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 1η Δεκέμβρη, 2021

7. Japan Foundation Japanese Studies Fellowship Program

Το πρόγραμμα παρέχει σε μελετητές και ερευνητές στον τομέα των Ιαπωνικών σπουδών ευκαιρίες διεξαγωγής έρευνας στην Ιαπωνία, με στόχο την προώθηση Ιαπωνικών σπουδών στο εξωτερικό. Εξαιρούνται εμπειρογνώμονες στους τομείς της φυσικής επιστήμης, της ιατρικής επιστήμης και της μηχανικής.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 1η Δεκεμβρίου 2021

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση