ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστοφίδης: Ο αποτυχημένος θεσμός των τετραμήνων θυματοποιεί χιλιάδες παιδιά

Ο αποτυχημένος θεσμός των εξετάσεων τετραμήνων έχει αποδιοργανώσει τα σχολεία και σκοτώνει την μαθησιακή διαδικασία, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

«Ο αποτυχημένος θεσμός των εξετάσεων τετραμήνων θυματοποιεί για ακόμα μια φορά χιλιάδες παιδιά μας, χιλιάδες γονείς και χιλιάδες εκπαιδευτικούς», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης τονίζοντας «το παιδαγωγικό έγκλημα των εξετάσεων τετραμήνων υπήρξε μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης του Συναγερμού η οποία δυστυχώς συνδιαμορφώθηκε και υποστηρίκτηκε και από άλλες πολιτικές δυνάμεις». 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Ο αποτυχημένος θεσμός των εξετάσεων τετραμήνων θυματοποιεί για ακόμα μια φορά χιλιάδες παιδιά μας, χιλιάδες γονείς και χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Θυματοποιεί ιδιαίτερα τους τελειόφοιτους και τις τελειόφοιτες μας οι οποίοι σε πέντε μήνες θα καλεστούν να δώσουν τρεις κρίσιμες εξετάσεις για το μέλλον τους. Το παιδαγωγικό έγκλημα των εξετάσεων τετραμήνων υπήρξε μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης του Συναγερμού η οποία δυστυχώς συνδιαμορφώθηκε και υποστηρίκτηκε και από άλλες πολιτικές δυνάμεις. Τις οπισθοδρομικές τους απόψεις και την ανικανότητα του πληρώνουν τα παιδιά μας.

Ο αποτυχημένος θεσμός των εξετάσεων τετραμήνων έχει αποδιοργανώσει τα σχολεία και σκοτώνει την μαθησιακή διαδικασία:

• Ήδη αυτή την βδομάδα η μειοψηφία των μαθητών πάει στο σχολείο. Έχουν οριστικοποιήσει την ύλη των εξετάσεων μόλις πριν από μερικές ημέρες!

• Έχει εκτοξεύσει την παραπαιδεία με τεράστιες ψυχολογικές επιπτώσεις για τα παιδιά και οικονομικές επιπτώσεις για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

• Σκοτώνει τη μαθησιακή διαδικασία αφού η εκπαιδευτική διαδικασία επικεντρώνεται στην κάλυψη της ύλης και εκμάθηση δεξιοτήτων για τις εξετάσεις

• Γεμίζει με συνεχόμενο στρες και άγχος χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

• Θυματοποιεί τους τελειόφοιτους μαθητές οι οποίοι θα διεκδικήσουν με τον γενικό βαθμό θέση στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι καταγγελίες για ευνοϊκή μεταχείριση ιδιωτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας, τις οποίες θα εξετάσει η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση